Pages

Wednesday, November 23, 2011

Jom Kita Berfunfair di Port Dickson

Tak tahu nak pi mana sempena cuti sekolah? Apa kat bercutilah bersama keluarga di Port Dickson. Selain dapat ke pantai, pada waktu malam ada funfair dekat dengan bulatan.

Macam-macam ada kat sini, untuk kanak-kanak dan dewasa. By the way, kebanyakkan permainan memerlukan 1 token untuk kanak-kanak manakala 2 token untuk dewasa. Nak tahu berapa ringgit satu token, tunggu ya hingga habis entry ini.

Memang Afiqah seronok dapat naik gajah. Alah benda yang berpusing-pusing tu.

Bukan setakat gajah, kuda pun ada. Danish pun tak kurang enjoy dengan permainan kat sini. Dok lepak aja atas kereta belakang Afiqah tu.

Yang ni untuk dewasa, memang sungguh mencabar.

Relaks aja Danish naik benda alah warna biru tu. Apa-apa pun Danish dan Afiqah cukup happy dapat meluangkan masa kat funfair sempena percutiaan di Port Dickson.

Seperti dijanjikan, harga satu token adalah RM2. So Danish dan Afiqah naik 5 rides. Kitaorang seronok tengok anak-anak gembira.

10 comments:

SURIA AMANDA said...

aik..murah plak...

kak ina kl said...

Akak tak berani lagi nak melabur emas ni sebab tak faham lagi..ada orang kata lagi untung beli tunai..kalau pakai duit pinjam dari bank ada risikonya.

anak akak dah tak nak gi port dickson lagi..dah jemu katanya.

hazman aka species1980 said...

Fun fair nie memang masih ada daya tarikan lagi...terutamanya untuk kanak-kanak

amirah said...

kitorang pun rajin pergi bro nik..tapi anak kecik lagi, tak reti nak main sgt pun, last2 kami yg main

Mak Lagenda said...

anak2 mmg seronok klu dtg funfair nih. RM 2 token, hurmm..boleh la. Tp ada beberapa tempat, 1 token harga rm 3-4 tau!

velasrizal said...

btol tu yg penting anak2 gembira

JR said...

Dah lama juga JR tak pergi PD...

Entri terbaru di blog JR:

Menang Bola: Setiap Pemain Malaysia Dapat RM85 Juta

pena rozie said...

Memang abis wit...

sahromnasrudin said...

seremban pun not bad...

wunny said...

funfair? da lame x pegi!! hehehe T__T