Pages

Monday, November 28, 2011

Coconut Shake Yang Sedap di Rengit, Batu Pahat

Bagi kawan-kawan yang singgah di Batu Pahat, Johor, apa kata singgah di Rengit untuk merasai sendiri coconut shake. Memang sedap dan tak rugi mencuba terutamanya di waktu panas.

Semasa di Rengit baru-baru ini, mula-mula kami beli 2 cawan coconut shake special dan masa nak balik beli 3 lagi. Ianya pada harga RM2.50 secawan. By the way, beza ngan biasa, aiskrim vanilla diberi 2 scoops instead of 1.

Ianya boleh didapati di Lorong Bunga, Haji Ismail. Mengikut penjual tersebut yang dibuat bersama dengan kawannya, setiap hari lebih kurang 80-100 cawan dan at least 13 bekas aiskrim vanilla wall's digunakan. Just imagine kalau secawan dapat untung RM1.50 then sehari dapatlah RM120, sebulan RM3,600 not bad juga.

Inilah coconut shake istimewa, memang sedap rugi kalau tak cuba kalau dah berada di Rengit, Batu Pahat.

10 comments:

Farid Adam said...

Kalau dari pekan tengok tu, kat belah mana ye?

Aku orang dengan pun tak tau...hehe

sisdee said...

org rengit ke hehehheeh..mmg best ni my family suka beli :)

Gimi said...

nak p sana dah kuar berapa....kat shah alam xdok ke?

malarang_kak said...

kenapa En Myvitrd tak pernah bawa saya makan coconut shake tu,kalau balik kampung sure pg rengit, tapi tak pernah la pulak makan coconut shake kat situ...nak kena ni,hehe...

hazman aka species1980 said...

hurmm...nampaknya coconut shake dah femes kat melaka (pantai klebang) dan skang dah masuk johor pulak....nice...

Wan85 said...

http://wanwidget.com
walawei, ni yg rasa nk cuba bila balik kampung nih

eelobor said...

dekat pasar kubang kerian, sedap coconut shake nih bro.... RM1.50 jer

Zura said...

kat johor je ke ada..

afiqazizan said...

Tak pernah merasa coconut shake lagi sepanjang hidupku..hihi..:)

Farah said...

Oh..korang ddk jauh2...tngok mcm aku nih..coconut shake tu dpn umh aku jee..jln kaki pown boleyyhh..Sedap..ak ske bger die..sdap sngat.dnging nye tbll...