Pages

Tuesday, November 24, 2009

Suratkhabar Lama??? Jangan Buang......

Anda mempunyai banyak suratkhabar kat rumah?? Jangan pulak dibuangnya, sebagai rakyat perihatin dengan alam sekitar dan impak kepada negara, apa kata kalau kumpul banyak2 suratkhabar atau benda2 lain yang boleh dikitar semula, then pi bawak kat pusat kitar semula.... Macam newspaper tu, satu kilo 10 sen, he he he memang tak banyak tapi pi le bawak sana..... Hmmmm, just nak share saya berjaya hantar kat pusat tu, newspaper campur ngan majalah, semuanya lebih kurang 83 kilo, so dapatlah RM8.30... He he he memang tak banyak, saya rasa win-win sebab dapat buang semua "sampah2" dan at the same time dapat something eventhough tak dapat sekeping duit merah.....

So ni kat Tesco Ampang, ianya dibuka setiap hari bermula 10 paagi hingga 10 malam.... Hmmm, botol kaca, plastik, kain dan banyak lagi boleh dihantar kat sana... So apa lagi, jadilah rakyat yang prihatin..... Anda mampu melakukannya........

4 comments:

miss nina said...

rumah saya pun dah banyak suratkhabar lama
org yang collect suratkhabar lak, asal lalu je time tu saya ada urusan lain..

ni yang buat nak jadi tokei collect surat khabar nih :)

Dayung Serian said...

rumah Dayung pun byk suratkhabar lama..hari tu bagi free jer kat newspaper collector :)tapi best jgk kalau dpt balik duit kan

Sharinginfoz said...

miss nina: hmmmm jangan jadi sarang sudah le...

dayung: yalah kan sedekah bagus juga kan....

anak laut said...

salam....ukhwah,

tq sudi singgah bagi komen di anaklaut..:)