Pages

Wednesday, November 11, 2009

Bandingkan Harga Sebelum Membeli


Jika ingin membeli atau menggunakan apa-apa perkhidmatan, buatlah perbandingan harga terlebih dahulu


Mengapa pula saya perlu berbuat demikian????


Ianya membolehkan kita memiliki barang yang kita mahu dengan harga yang lebih murah. Betul, kalau tak percaya, cuba pergi ke Low Yatt dan tanya berapa harga telefon bimbit, tak kisahlah model apa…


Barang yang sama dijual dengan harga yang berlainan, at least anda boleh jimat RM20-RM50…… Biarlah susah sedikit lagipun ianya dapat mengasah skill tawar-menawar anda…..


Satu lagi kalau nak beli something, jangan beli dalam keadaan terpaksa atau terburu-buru… Fikir betul-betul…. Tapi kalau yang jenis banyak duit dan tak kisah, hantam ajalah….. lagipun itu kan duit anda….

6 comments:

JMR said...

nice entry..
tawar mnawar smpai btol2 puas..kekdg org mnjual ni ssje je nak manja2 ngn kita, suh kt pujuk ptunkn rege..hahaha..

akhatam said...

Oke boss infonya...!! salam kenal aja...

humairah said...

humairah da mai da...tapi mana chatbox blog hang ni? xnampak pla

Sharinginfoz said...

JMR: memang kena tawar menawar sebagai pengguna, gunakan hak anda tapi kat supermarket jangan le pulak buat mcm tu...

akhatam: hmmmm nanti datang lagi dan lagi....

humairah: hmmm chat box, buat masa ni tak ada perancangan lagi, maybe next time.... datang jgn tak datang

beLLa said...

btol 2..
nnek kte ar pandai gler twr mnwr..
kdg2 nyesal gak lw tgk mend y sme kte bli ade y ag murah..haish~

Sharinginfoz said...

bella: bijak2...... tawat jgn tak tawar