Pages

Friday, November 13, 2009

Kad Touch N Go

Senang kan bila ada kad ni kita just perlu sentuh dan pergi.... Itulah keistimewaan, tak perlu beratur panjang untuk beli tiket atau tak perlu ada duit yang sesuai kalau nak guna mesin dan yang penting senang di bawa kemana-mana....

Kalau yang selalu naik LRT tu, tengoklah berapa lama masa dihabiskan untuk beratur saja, lebih 5 to 10 minit semata-mata nak beli tiket..... Satu lagi yang biasa guna tol, hmmmm kalau lorong cash, memang jawapnya lama le menunggu terutamanya bila di musim perayaan......

Sekarang ni touch N go bukan hanya untuk beli tiket atau bayar tol, banyak benda lain kita boleh buat dengan benda alah ni...... kalau terasa nak makan kat Nandos, A&W, burger King, dunkin donuts malah kat Bank Negara cafe pun boleh.... hmmm tak rugi beli kad ni...... Untuk senarai tempat yang kita boleh guna, click aja link ni....

6 comments:

.::Wanie::. said...

Yupe sgt memudahkan kerja :D

Jimat masa tenaga sme lah :D

Sharinginfoz said...

wanie: memang betul kan.....

reb@rn said...

camne nak appLy?

Sharinginfoz said...

reborn: tak payah apply... beli aja kat tngo counter or stesen LRT....

reb@rn said...

o... ok.

Sharinginfoz said...

reborn: mcm tu le lebih kurangnya.....