Pages

Wednesday, November 18, 2009

Nuffnang - First Buffered Earning

Just would like to share with all of you.. I joined Nuffnang on 2 October 2009 and after 1.5 months with Nuffnang, saya dapat first buffered earning... Apa itu buffered earning.....????? Apa kata refer to Great Teacher Onozuka untuk maklumat lanjut.....

Kiranya secara ringkasnya, Nuffnang ni syarikat pengiklan, yang mana akan mencari syarikat yang berminat untuk mengiklankan product mereka kepada orang ramai... So bagaimana pula Nuffnang iklankan product syarikat... Senang aja, blogger (saya salah seorang daripadanya) akan sign-up dengan Nuffnang dan it depends on the traffic of my blog, then Nuffnang akan letakkan iklan ke dalam blog saya, tapi of course blogger perlu letak code iklan.....

So apabila pelawat melawat sesuatu blog, dan pelawat tersebut klik the ads yang ada so, itulah kiranya income of that blogger.... Hmmmmmm, menulis blog secara suka-suka aja, tak sangka di dalam masa 1.5 bulan, income from Nuffnang just above RM100... Memang tak banyak tapi it is better than nothing kan..... Saya belum berhajat untuk cash out lagi.. So biarlah dok kat situ dulu.... Hmmm, terlupa nak cakap income minima perlu RM50 bagi membolehlah cash out.....

So kalau datang blog saya, rajin-rajinlah click the ads, tak susah kan..... Satu lagi jangan lupa visit also my other blog Something is Special. Thanks for your support.....

26 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ye saya pun setuju walaupun nilainya x la byk tapi puas hati..

sayang la nak cash out..tunggu dulu la..huhuhu

nizaa said...

waaa...u so lucky la..baru 1.5 months dah 100++...kami setahun pun tkpat lagi banyak tu...gud gud! apa rahsianya???

Dayung Serian said...

wahhh best nyer! congrats :)

Lyana Hisham said...

wow..dah above rm100? bestnye..sure ramai click nih :)

Sharinginfoz said...

suehann: yes, memang puas hati....

niza: rahsia, tak ada apa-apa le... tukar2 link, komen org lain punya blog, selalu update.. dan lain2, sorry saya tak expert... still learning.. masih baru...

dayung: thanks.... tapi kalau dapat cash out lagi sedap kan...

lyana: he he he apa yang penting kerjasama,.... dah click ke belum????

Eyriqazz said...

Congratz dude.Balik sambung belajar nanti jgn lupa blanja makan..

lea said...

nuffnag kamu tidur lak
xleh nak tekan
:D

@xiM said...

camana nak kasi nuffnang pilih blog kita?

Sharinginfoz said...

eyriqazz: thanks.... masih belajar lagi... small matter tungguuuu..

lea: tak apa bagi dia rehat, cian kat dia...

xim: hmmmmm as long as blog kita selalu update dan ramai pelawat ada le something untuk kita....

ezzati said...

waaa..banyak tu..sy dh setahun pn x cecah byk tuu

Sharinginfoz said...

Ezzati: hmmmm, sama-sama tingkatkan trafik ya....

Lyana Hisham said...

smlm dah, hari nih nuff kamu tido ;)

fa'el faweeyy said...

BEST2 . hebatla dapat 100 lebey dlm masa tak sampai 3 bulan pon . congrats ! :DD

Sharinginfoz said...

lyana: jgn malu2, datang setiap sejam pun tak apa....

fa'el: memang best le... sikit2 lama2 byk le kot....

Aidi-Safuan said...

wahhh...sebulan lebey da ade seratus lebey????aku nyer blog da setaun lebey tapi tak sampai 50 pown..sob2

Admin said...

tahniah for first buffered anda :)

www.ygmenarik.blogspot.com

Sharinginfoz said...

aidi: thanks....tapi there is a lot more to do to be success.. dah mkn ur potato, sedaaappp

admin: thanks.... tapi susah nak maintain dan dapatkan yang kedua dan.......dah pi jengok ur site, ada potato jugak......

Aidi-Safuan said...

hhe....thanx!
clikc cimb gak

cikguafezi said...

bravo bro!! Aku tak register lagi..lama tak update blog..duk layan facebook ajer..hmm tak der komisen masyuk..

Sharinginfoz said...

aidi: thanks... lain kali datang lagi ya...

cikguafezi: register lah... tapi kenalah selalu update blog..

Nikel Khor said...

pandainya promoto blog kamu..ajakla saya promote..

Sharinginfoz said...

nikel khor: he he he just cuba naikkan traffic tapi memang sukar le....

educare said...

menarik tu...boleh ajar nanti

Sharinginfoz said...

educare: boleh aja.... selalu melawat blog org lain.. and of course cuba buat entri menarik...

farra8979 said...

me try as best as me can.. tp cam slow sgt n sgt sedih.. susahnye nk dpt minima... T_T

Sharinginfoz said...

farra: tak apalah slow2 ya..