Pages

Monday, November 23, 2009

Dah Activate Digi Broadband

Dah pi Digi centre kat Times Square, memang ramai jugak orang kat situ.... Hmmmm lepas tu pi customer service then ambil nombor.... Pas tu jumpa staff diaorang bagi le surat menang contest Digi Broadband dan modem..... Then bagi IC dan isi borang.... lepas tu dia cakap dalam masa 24 jam bolehlah guna.....

Yang bagusnya lebih kurang dalam masa 6 jam, staff Digi call tapi aku tak sempat ambil call then aku message kat dia then inilah reply dia....

"Sy dr digi times square, no broadband dh aktif n dh blh pakai daa..... tq." Memang baguslah perkhidmatan diaorang ni........

So macam mana nak install benda alah ni... Mula-mula masukkan modem tu kat USB port then bila dah detect new hardware follow aja steps tu.... hmmm install le hardware tu..... Hmmmm speed dia ok juga........ Cubalah tengok graph kat bawah tu but it is early to say.......

7 comments:

My Longest Yard said...

biasa la geng..benda baru.
layanan mesti gempak.

ok ke coverage digi berukban nih?

celcom berukban pun kadang2 cam sengal gak..huhu

lionel0008 said...

Nice.
Quick activation I see.
I wonder how is the speed at your place?

Solehah said...

ok ke digi broadband? ada semput2 tak?en ni stay area mana?

Sharinginfoz said...

longest yard: yalah new customer, baiklah langganan, hopefully pas ni pun ok juga...

lionelooo8: yalah, ok juga speed tapi yang peliknya speed above 400kps tapi macam slow skit...

solehah: digi broadband??? susah nak compare ngan wimax sebab baru lagi.. area mana?? he he he, just say wangsa maju....

LIZ; said...

singgah :D

Sharinginfoz said...

liz: thanks, nanti dtg lagi... dah singgah ur blog...

Koyuki said...

orait lagi ni baru2
haha~