Pages

Tuesday, November 3, 2009

Ambil Ubat Pun Kena Jumpa Doktor


Tadi pi klinik nak ambil ubat tapi bila sampai kat kaunter diaorang cakap kena jumpa doktor.... Apasal pulak kena jumpa doktor....

Masuk bilik then jumpa doktor, tanyalah doktor tu, undang2 baru ke.. then doktor explain, dah lama benda alah ni berkuat kuasa tapi ramai yang tak ikut. maklumlah bila sekarang banyak kes jual ubat, i.e. batuk over the counter, then mungkin Kementerian Kesihatan suruh kuatkuasa semula.. hmmmm,. biasalah disebabkan oleh beberapa org buat benda yang tak betul, menyusahkan orang ramai pulak...

6 comments:

Mr. J @ pengerindu.com said...

Teringat kisah - kisah kecik2 dulu ..xnak makan ubat.
www.pengeRindu.com

kenwooi said...

wel.. medicine is usually the way we cure ourselves.. =)

kenwooi.com

Sharinginfoz said...

Mr. J: memangkan siapalah suka makan ubat even dah besar

Kenwooi: that's right, but some people they like to cure naturally without taking any medicine

eelobor said...

saje nk caj consultant kut? hehehe, tp kalu x mau jmpa doktor, bli je kt farmasi. setel...

Sharinginfoz said...

eelobor: memang betul, kena pi farmasi le kalau tak nak jumpa doc... tapi tak sure kan lepas ni silap-silap nak ambil ubat kat farmasi pun kena dapat pengesahan doc.

eelobor said...

x mngkn nk beli panadol ke demam ke kena dpt surat pengesahan doktor. melainkan mmg ubat jenis kawalan or memerlukan preskripsi khas dari doktor jer.