Pages

Monday, November 30, 2009

Basuh Kereta Secara Auto or Manual?????

Yang mana satu pilihan anda hantar kereta untuk dibasih secara manual or auto (menggunakan mesin)?????????

Saya sering juga membasuh kereta kat BHP Jalan Genting Klang, Setapak... Yalah kat situ kalau anda fill-up the petrol for at least RM20 then anda dapat discount RM1 so anda perlu hanya membayar RM3 untuk basuh kereta sahaja (nak vakum kena tambah RM4 lagi).... Hmmmmm lagipun budak2 memang suka tengok keta tu masuk dalam benda alah tu.......

Kalau hantar kat kedai biasa yang mana orang yang tolong basuh... Oppppsss, mana ada orang tolong aja.. mesti kena bayar kan.... biasanya charge dia RM5 untuk satu kereta.... Tapi kat luar aja kan.... Kat dalam kalau nak vacuum kena tambah le.......

Apa-apa pun yang penting keta tu kenalah selalu basuh...... he he hee... kalau rajin boleh basuh sendiri kan...........

9 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kalau dapat basuh kete ngn anak2 n hubby lagi syok kan??? :p

Si budak Aboi said...

ikut kemampuanlah !

zh-ena said...

ena hantor ke kedai ajer utk basuh

JMR said...

JMR lagi suka basuh kete sndr..tp tgk mud gk le..hikhik

BabyMocha said...

Wash it yourself with family :D

DIY can save money and strengthens the family relationship :)

Sharinginfoz said...

zh-ena: he he he memang betul, lebih2 lagi kalau dok rumah tinggi....

aboi: hmmmmm, betul2.....

suehann: kalau suruh org basuh pas tu free lagi sodap kan...

JMR: ikut mooddd.. that's the point...

babymocha: yes, but sometimes, ada aja alasan kan....

Solehah said...

haah..ayat last tu yang paling best..basuh sendiri kan berbaloi2..

Sharinginfoz said...

solehah: hmmmm, itu kalau RAJIN kan.......

rathiqah azmira rosli said...

kalau sye ade kete nnt,mcm besh je basuh sendiri.hehe leh men air sabun bebanyak

dpt computer service:)