Pages

Saturday, November 28, 2009

Jom Kita Perbankan SMS pula......



"RM0.30 ATM Withdrawal RMXXXX from account no. XXXX on XX/11/2009 11:11:11. Your XXXX balance is RMXXXX. bankislam.SMS Sender 32462"

Inilah message yang saya terima daripa handset saya setelah membuat pengeluaran from ATM.... Senang bukan, inilah kelebihan perbankan sms daripada Bank Islam.....

Kalau anda ingin mengetahui lebih lanjut bolehlah layari laman web Bank Islam. Selain daripada itu saya boleh setkan berapa limit amaun pengeluaran dan deposit ke dalam akaun saya bagi membolehkan Bank Islam menghantar sms....

Contohnya jika terdapat pengeluaran atau kemasukan wang melebihi RM1,000, Bank Islam akan sms saya.... ini sangat berguna walaupun charge yang dikenakan sebanyak 30 sen setiap sms.... Contohnya gaji anda masuk then anda boleh tahu serta merta ataupun jika mak bapa masukkan duit or PTPTN masukkan wang,...

Selain daripada itu banyak lagi functions, seperti......balance inquiry, bills payament, transfer dan banyak lagi... tapi saya sering menggunakan untuk balance inquiry dan alert message...

So bagi yang belum cuba apa kata.... cuba-cubakan le.... yalah takkan internet banking aja... gunakan kelebihan teknologi untuk memudahkan urusan perbankan anda......

7 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

click comp sec nuff on sidebar ;) laalala

Si budak Aboi said...

waa..advance ya !

Framestone said...

he...23x menarik huhuuh... tp bank islam aku dah lame close huhuhu

alang2 leh promote x panduan berfacebook guna sms dari teman huhu

http://www.broframestone.com/2009/11/panduan-mengunakan-facebook-text-message/

computer security seketul he...23x

Sharinginfoz said...

lampu neon: thanks.. lain kali klik banyak2 ya...

aboi: menggunakan kan teknologi yang ada kan..

framestone: thanks.. hmmm maybe ada bank lain juga yang tawarkan sms banking kan.... hmm kiranya letak ur link kat sini macam promote le ya.....

Solehah said...

oo..trima kasih..blm register lagi..

Sharinginfoz said...

solehah: register jangan tak register ya.....

Cupid Angel said...

hi..sy dah lm gn online banking nie..tp mslhnya sms banking sy..sy rasa dh bt sms banking,tp tiap kali sy withdraw or duit msk acc sy...xpernah pn sy receive sebarang msg..nape ekk??..klu nk kata no yg sy bg tue salah..i-access code d hantar ke no sy kalu sy nk bt sebarang transaction..hmm..ada yg sy xperasan ke...help me...