Pages

Tuesday, December 13, 2011

OK Juga Nasi Goreng Jombali Restaurant @Carrefour Wangsa Maju

Weekend yang lepas pi makan kat Jombali Restaurant @Carrefour Wangsa Maju. Yang ni ialah nasi goreng tiga rasa ayam @RM12.90. Boleh tahan juga, sebelum ini ingatkan ikan ada tiga rasa rupanya nasi goreng pun ada. Memang rasa, manis, masam dan masin. Dengan pula ayam berempah yang sedap dan dua ketul. Portion nasi memang banyak gak. Anyway secara keseluruhan, saya bagi rating 7.8 out of 10.

Yang ini ialah nasi goreng ayam @RM9.90, lebih kurang sama dengan yang tiga rasa cuma ada sambal lada. Papadom pun ada juga. Yang ni of course sedikit pedas. Ratingnya ialah 7.7 out of 10.

Air soya cendol memang sedap cuma rasanya terlebih manis kot. Harganya ialah RM4.90, rating saya bagi 7.7 juga.

Beginilah gambaran dalam restoran, masa pergi tu lebih kurang pukul 11.00 pagi so tak ramai sangat.

Inilah antara menu yang ada, macam-macam nasi goreng ada termasuk ketam.

Yang ni pula ialah masakan barat. Maybe next time kita cuba ya.

Memang air pelbagai jenis juga, pilihlah yang mana berkenan.

Mengikut menu tu, ada 5 outlets.

So OKlah semuanya RM42.25 untuk makan tengah hari. Anyway boleh gak baca review oleh JMR23 mengenai masakan kat jombali.

8 comments:

sarah mohamad said...

Macam agak pricey sket kot untuk student macam saya ni HEHEHE Tapi kalau sedap kira worth it laaa :D

hazman aka species1980 said...

menarik gak nasi ada TIGA RASA nie...arap diorang dapat bukak cawangan kat bangi or kajang

JAI said...

laparlah pulok..adeyyy

KiD said...

memang nampak sedap laaa.. tak kisah laa harganya kalau kena dengan sedapnya. tul tak?

http://shakiddo.com/menang-hadiah-grand-prize-dari-blog-nuffnang/

JR said...

Murahnya...RM42? Tak ada yg kurang dari RM10 ke?

Tajuk entri terbaru di blog JR: "Seram....Berita Maut Untuk Penggemar Jus Oren"

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah, kalo dekat2 boleh try jugak ni. tapi hubby jarang nak mkn di food court.medan kurang selera kata dia :p

Cik Sara said...

Wahh.. slaloo makan ikan tiga rasa.. Ini ayam nasi tiga rasa?? Kena pi cuba ni.. weee

Zura said...

dah lah tgh lapo nie...