Pages

Wednesday, December 14, 2011

Gambar Banjir Kilat di Kuala Lumpur @13 Disember 2011

Hari ini, 13 Disember 2011, banjir kilat telah melanda Kuala Lumpur. Beberapa keping gambar ini saya "ambil" from blogs.

Dalam blog muka depan, banjir telah melanda di Jalan Tun Razak berhadapan dengan Perpustakaan Negara.

Bulan Purnama juga berkongsi gambar di kawasan yang sama, ada juga beberapa buah kereta dan motosikal melalui jalan ini walaupun mereka tahu kemungkinan menghadapi bahaya.

Teratakarmo seperti blogger-blogger lain memaparkan tulisan dan gambar banjir di kawasan yang sama. Begitulah serba sedikit perkongsian mengenai banjir di Kuala Lumpur. Maybe kepada yang terlibat boleh ceritakan pengalaman banjir pada hari ini.

Suffer.frenzyfm pula berkongsi gambar banjir yang diambil dari bahagian atas. Memang banjir kali ini agak teruk juga.

12 comments:

Hairil Rizal said...

Saya bernasib baik kerana lalu dikawasan itu sewaktu hujan lebat baru bermula. Kalau lambat sedikit pasti sudah terkandas.

Myvitrd said...

berlaku d opis saya... bernama.. ni kejadin kedua utk thn ni...

Anonymous said...

Hello. And Bye.

ejaMaria said...

patut la semalam petang jem teruk... kita tak pegi jln tun razak ni pun tapi laluan nak ke 'tempat' lain ikut jem...

Muaz Faris said...

sape yang tersekat dalam tu.. mmg sedih ..huhu

lydzar said...

aiks, ingatkan banjir kilat kt KL dh tamat dengan adanya SMART tunel tu. hmmm ada lagi rupanya. nasib baik mmg tak perlu lalu kt jalan2 tu.

hazman aka species1980 said...

pihak yang berkenaan kena amik tindakan sewajarnya agar ianya tak berulang lagi

Zura said...

dasat banjir nie..

fiza said...

Saya tak terlibat dalam banjir, tapi terlibat dalam kesesakan yang sangat luar biasa ptg semalam. Betul² menguji kesabaran. Hampir 2 jam terperangkap dlm jln sesak.

aku ekynn said...

Alhamdulillah.. kat penang tak banjir... hujan je lebat.. jalan dah tentu jemmmmmm...

jariah said...

saya br sampai kl d hentian putra,mmg hujan lebat semalam,tp tak sangka banjir teruk dan jln jem teruk smlm.5.30 ptg smlm.

Ardini Humaira said...

teruk juga nampaknya banjir ni