Pages

Sunday, December 25, 2011

Chef Riz Masak Prego Spaghetti di Carrefour Alamanda

Tengah hari tadi, masa pi Alamanda, singgah jap kat Carrefour, tak sangka masa tu jumpa dengan Chef Riz @Masterchef Malaysia.

Apa lagi my son, Danish ambil kesempatan untuk ambil gambar. Memang sungguh teruja, maklumlah selalu kitaorang tengok Masterchef Malaysia sekeluarga.

Afiqah pula memang suka dengan spaghetti. Kebetulan Chef Riz tu adalah duta Prego. Jom kita tengok gambar-gambar demonstrasi masakan spaghetti.


Memang sungguh cekap Chef Riz memotong carrot. Tips nya make sure pisau tu tajam. Tapi kekadang expert pun terkena juga jari kan?

Inilah antara bahan-bahan yang disediakan tetapi bukan guna semuanya untuk masak sos Prego untuk spaghetti. Actually Prego ni boleh digunakan untuk lasagna ataupun pizza selain spaghetti.

Ayam diguna mesti segar dan dipotong kecil-kecil. Anyway biasanya kitaorang guna minced chicken untuk masak spaghetti.

Inilah pengunjung bertuah yang membantu Chef Riz masak. Dapatlah apron yang ditandatangani oleh beliau.

Memang ramai yang datang dan sudah pasti teruja jumoa dengan Chef Riz di depan mata. Anyway ada tiga jenis masakan tetapi kitaorang tengok satu aja.

4 comments:

velasrizal said...

wow blh tonton live dia msk msti best

hazman aka species1980 said...

nampaknya chef riz sudah menjadi perhatian umum skang kan...

eelobor said...

anok-beranok minat tgk masterchef rupanya

cikgu Naman said...

ada g alamnda jugak tadi..dalam pukul 12-4..ada amik gambar curi² je chef riz..hehe