Pages

Tuesday, January 1, 2013

Dah Dapat Kad Kredit Maybank Ikhwan

Baru-baru ini saya telah batalkan kad kredit yang dikeluarkan oleh Bank A dan kini saya ambil kad kredit Maybank Ikhwan. Bagi saya kad kredit perlu ada satu untuk kecemasan. Just my opinion aja. Ada yang berpendapat memang tak perlu langsung ada kad kredit sebab ianya boleh jadi hantu kepada kita kalau susah nak kawal.

Nak tahu mengenai kad kredit Ikhwan ni boleh baca kat FAQ. Apa yang saya tahu fee tahunan untuk kad Ikhwan ni adalah percuma sepanjang hayat dan tiada syarat-syarat yang dikenakan seperti sesetengah pengeluar kad seperti penggunaan mestilah sekurang-kurangnya 12 kali setahun. Yang satu leagi sebab saya pilih kad kredit Ikhwan ni sebab senang nak bayar guna maybank2u.

13 comments:

Rabia Sensei said...

Hm, saya masih skeptikal pasal kad kredit ni. takut terlebih blanja..haha ;p

✿A I N A A✿ said...

huuuu masih kurang mengerti dengan dunia kad kredit ni, sebb student lagi.. hahahaha btw, terima kasih sharing

Myvitrd said...

sebelum ni saya ada kad kredit ni bro.. tapi dah batalkan juga.. sekarang focus pada 1 je.. dari RHB tesco..

Nur Fauzi Bassar said...

dulu (zaman belajar) pernah terfikir nak tulis latihan ilmiah berkenaan kad kredit ni. masa tu baru keluar juga kad kredit ikhwan ni

tapi sebab tak berapa mahir sangat, ubah tajuk lain hehe.

qadar said...

Kad kredit bagus untuk kecemasan.Manela tau xsempat nak keluarkan cash.

Lin Azlina said...

perlu ada kad kredit di waktu2 kecemasan.. :)

badrul hisyam said...

saya baru je dapat kad kredit nie tapi mmg dia ada charge rm50 sebab saya tak guna pun lagi

Sharinginfoz said...

Badrul: caj rm50 tu govt tax

bkh rzk said...

Govermnt tax tu every month ke

Sharinginfoz said...

Setahun sekali

SM Expert Printing said...

x tahu sal kad kredit ni..kalau beli bayaran dia mcm mana? installment secara ansuran ke?

Sharinginfoz said...

sm expert printing: macam kad kredit biasa aja. boleh bayar minimum 5% or full tapi of course better bayar semua sekali.

Hafeez Anuar said...

Kat mana nak apply maybank kredit kad ni.Selalunya kalau kat shopping mall memang ada agen2 yang bukak booth,tapi tak selalu ada diorang ni.
Ataupun saya nak kena gi maybank untuk apply kad kredit ni
peluang perniagaan