Pages

Sunday, January 6, 2013

Sedap ke Popia Kak Raja @Kampung Medan?

Tadi masa tengok Jalan-Jalan Cari Makan ada citer mengenai popia yang terkenal di Kampung Medan. Ianya Popia Kak Raja. Nampak macam sedap aja popia kat sini, tak kira yang basah ataupun yang digoreng garing.
Maybe dalam gambar ni tak nampak sedap sangat tapi mengikut wanaowen, popia kat sini memang sedap.
Pernah ke ada yang cuba Popia Kak Raja ni? Bolehlah berkongsi pandangan mengenai kelazatan popia di Kampung Medan ni.

13 comments:

Rabia Sensei said...

Itulah, terliur jer tengok iqram dinzly makan tadi.

Nur Hanie Ilhamie said...

waaa... kt mane lokasi nyer tu..i mmg suka mkn popia bsh tapi sekarang dah susah nak jumpa yang sedap

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah try lagik....

Norah Hassan said...

masa tgk JJCM, Ikram makan Popia ni.. mmg terliur tekak ni d buatnye. Tapi katanye Ahad tutup.. tak merasa nk mencuba semlm.. sape yg tahu kol bape kedai popia kak raja ni beroperasi ye...? ari apa ke apa...?

ohcikgu said...

nampak menyelerakan betul popia tu.

hazirah ishak said...

alamat popia kak raja : no 19 jalan pjs 2c/15 taman medan 46000 petaling jaya selangor. no contac 0132633850 0196071756.

popia kak raja ini memang sedap try dlu pasti tau..

hazirah ishak said...

pjs 2c/15 taman medan atau jalan besar taman medan berhampiran dengan masjid taman medan. contact no : 0132633850/0196071756.
http://youtu.be/bvTiC8LVduM

waktu operasi : 3.pm hari isnin-sabtu

faris said...

bestnya popia..makan time petang petang memang terbaik..memang ramai ke beli popia kak raja ni??

✿A I N A A✿ said...

kuih kegemaran mak ena.. hope boleh beli popia ni untuk my mom.. hehehe

reerynn said...

..my favourite ni..nak3..:-)

linalyn mohd said...

Salam... pendapat saya, ianya terlalu la sedap.. Tapi, masa order tu cakap/pesan tak nak pedas.. sesuai untuk anak kecil... sekali beli haruslan 20 ketol.. hahahaha... tapi di sebab kan dia buka sebelah petang.. Ahad plak tutup.. nak ke area situ kena la keluar time keja kalau mengidam tahap tak boleh tahan.. hahahha...

azu said...

sampai kat gerai popia tu kul 5...dah habis! cis!!! dah la first time nak rasa popia kak raja tu. better call for booking dulu before pegi

Anonymous said...

sangat sedap.... memang selalu makan pon... kawan2x area putrajaya selalu la tapau popia ni.. kena dtg awal then Q sbb ramai sngt org... Beli bukan sikit2x taw skali tgk orang beli, bungkus 20 30.. Aku pon kalo dah dtg sana xder nyer beli sikit aku beli 30 basah 10 goreng... Selalu balik keje mmg xsempat nak beli, kompom pkl 6 dah habis..