Pages

Friday, January 25, 2013

Pernah Tak Naik KLIA Transit @KL Sentral - LCCT?

Banyak cara untuk kita pergi ke Low Cost Carrier Terminal (LCCT), sebagai contoh dengan teksi, bas or menggunakan KLIA Transit iaitu gabungan keretapi laju dan juga bas. Bagi yang menggunakan KLIA Transit, tambang satu hala adalah RM12.50 dan kalau nak yang pergi balik harganya adalah RM22 so jimat RM3.
Ni le jadual dari KL Sentral ke LCCT. Plan le elok-elok. Perjalanan keseluruhan mengambil masa lebih kurang 1 jam.
From LCCT to KL Sentral pula jadualnya pun ada. Boleh baca pengalaman cintakuntumansyurga. Anyway bagi yang pernah naik KLIA Transit, apa kata share le sedikit sebanyak pengalaman ya.

8 comments:

mama tisya said...

tk pernh lg kalo kl sentral-lcct...biasa naik kl sentral -klia tp naik yg express...kalo lcct biasa naik bas tp skarang dh ada kemudahan bole la try..kiranye smp salak tgi kena naik bas plak la ek nk ke lcct tu

HeNRieTTa JoSe said...

Klia to lcct xpernah lg....setakat klia ke kl central pernah la....

hazman aka species1980 said...

bro....nasihat saya kalau dari KL SENTRAL tu terus je naik bas shuttle SKYBUS /AIR ASIA direct kl sentral-lcct .... harga pun baru rm8/sehala... lebih jimat dan timing sampai pun lebih kurang sejam jugak...

Cik Sara said...

pernah juga naik skybus/air asia dari lcct ke kl sentral. Cuma tak secepat KLIA transit + shuttle bas. Tapi, kalau tak kejar masa dan nak rehat tanpa terlepas tempat, skybus pun ok. =D

Amanda Suria said...

selalu pi direct ke KLIA, ke LCCT lom lagi..maybe next kot..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. saya tak pernah naik lagi. hee saja usha harga dulu, bulan 6 insyallah dapatlah merasa :)

ekin nadhira said...

salam...kalau dari KLIA tren nie akn kew Lcct tak??

Sharinginfoz said...

Ekin: rasanya tak. Kalau berhenti di salak tinggi diaorg tak jual tiket bas berasingan ke lcct