Pages

Thursday, January 24, 2013

Astro Cukup-Cukup Le Kenakan Caj RM10 Tukar Channel



Baru-baru ini saya tambah satu pakej mini @Variety semata-mata nak tengok rancanganThe Simpsons di channel FOX. Tapi bila tengok dua or tiga hari rasa bosan pula so just now call customer service Astro untuk tukar channel tu ngan Learning, boleh le tengok antara lain Discovery Channel dan juga Animal Planet.

Pas tu diaorang cakap kena caj RM10 bagi penukaan channel. Pelik betul, masa tambah hari tu channel FOX tak dikenakan caj tapi bila tukar kena pula. So apa lagi dengan rasa bengang saya minta waive (diketepikan). Diorang cakap tak boleh so saya kata channel Variety tu rubbish, sorry guys pada yang minat channel ni. Bukan maksud saya cuma nak luahkan rasa tak puas hati dikenakan caj bagi penukaran channel.

Saya cakap every month spend RM100++ untuk Astro takkan nak caj RM10 kot.

Last-last tak payah le bayar RM10 tu untuk tukar channel.
Memang nak juga ambil Super Pack yang berharga RM125 termasuk ngan Mustika dan HD tapi nak buat macam mana Astro kitaorang kat sini centralise so tempat saya ni tak support Astro HD, so kena guna Astro biasa le.

Anyway apa pandangan semua mengenai pengenaan caj RM10 bagi penukaran channel ataupun kita downgrade channel. Memang tak masuk akal langsung.

11 comments:

✿A I N A A✿ said...

Astro makin cekik darah... hurmm.. dah siaran asyik ulang je.. urghhhh

mama tisya said...

astro ni mmg..skit2 nk caj...apa slhnye bg free je kalo nk tukar channel..dh la byr mhl pastu time ujan hampeh tkdpt tgk siaran

JUK DIN said...

memang cekik darah pun...ananda dah jd org paling kaya di Malaysia pun!

mamawana said...

Tak suka Astro tapi tengok Astro gak...wakakakaka

Nur Fauzi Bassar said...

Walaupun tak guna astro,tapi rasa mmg mahal caj dia. Caj rm10 banyak tu.kene ramai2 complain baru nak ubah agaknye

Lyeen De Syifa said...

nasib baik x guna astro..HAHAAH:P

HeNRieTTa JoSe said...

Xcaj rm10 tu...xdenye astro nk rugi....sekadar nk tukar channel...rietta rasa, sptutnya bg la percuma...supaya customer jd lebih selesa....

Zayani Zulkiffli said...

tu la cara deorang nak dapatkan duit. maklum la, kan dah ada unifi kan.

Anonymous said...

Astro SuperPack RM125 + 6% Tax kerajaan = Jumlah yg kena bayar RM132.50

juadah said...

Mentang2 "dia" monopoli bisnes ni, habis dia "tekan" kita semua. Pernah juga nak batal channel mustika, dia caj 10 utk pemotongan. terpaksa layan la kalu tak kena byr bulanan belas2 ringgit utk channel tah apa2 tuh..grr

Mak Lagenda said...

boleh ke mintak waive nik xmo byr caj tu?? Heibat tuuuuu leh lawan smpi x bayar caj!!

Mak je yg penakut nak lawan..huhuhu