Pages

Friday, June 14, 2013

Kos Bercuti di Langkawi Jun 2013

Ni le kos untuk bercuti di Langkawi baru-baru ini sempena cuti sekolah Jun 2013. Secara keseluruhan untuk 4 hari tiga malam, jumlahnya adalah RM2,324 termasuk pengangkutan dan penginapan. Ianya tak jauh beza dengan kos ke Langkawi pada bulan Jun 2012 iaitu RM2,492

Secara kasarnya kos adalah:
Satu lagi mengikut perbelanjaan kami, pengangkutan dan tempat menarik, kosnya adalah lebih kurang 50% daripada kos keseluruhan.
Anyway untuk pengangkutan, kami guna Airasia, actually beli tiket ni 8 bulan yang lalu (Oktober 2012) pada kos RM338 pergi dan balik untuk 4 orang.

So begitulah cerita mengenai lawatan ke Langkawi.

Bagi yang nak bercuti, apa kata cuba-cuba le check di Agoda untuk mendapat sedikit idea mengenai tempat penginapan yang menarik dan berpatutan. 

11 comments:

My Little Diary said...

ok lah tu....sy bercuti ke Penang pun cecah rm2k satu family...heee

ZazaMyMoon said...

sharing is caring ;)

HeNRieTTa JoSe said...

Byknye borong coklat...yummy...ada rezk, lpas raya nnti nk ke sana la....teringin nk ke pulau helang...

D_08 said...

tang tiket tu paling untung... tapi yang sebenonye... rancang perjalanan dan rancang perbelanjaan le yang paling bagoih..... kalo tak..mau berlebih2 perbelanjaan kite....

Hime said...

dengan bajet cmni, kalau sy sorang, dah bleh lepas ke korea 8hr 7 malam.hehe.bila dah ada family nanti, kena bercuti dalam negara jela.btw, dah lama tak pegi langkawi.syok borong coklat je

amirah said...

bestnya kalo dapat ber bajet cenggini. kalo kami mesti ada je yg tak kena bajet. masih belum pandai lagi bajet..

Lolly Apparel said...

tiker ajer memang murah tak sampai rm90.00 sorang. tapi gedebuk-gedebak benda tambang bas/taxi dari rumah pergi dan balik airport jadi mahal lah jugak..tapi kalu kos tu utnk 4 orang kira murah ler..

tenku butang said...

huuu.. bestnyeee.. jeles!

ahmad tarmizi said...

not bad budget tuk 4 org...
good2..

Hasliana Hassim said...

~Homestay baru renovate betul2 tgh pekan Kuah Langkawi..
~3 BILIK FULL AIRCOND , PANTRY , RUANG TAMU
~Hanya berada depan haji ismail group so leh jalan kaki jew nk shopping..
~Dekat ngan MAYBANK,CIMB BANK,BANK ISLAM,AGRO BANK.
~Dekat dgn pasar mlm n downtown
~Kedai makan berada di sebelah sahaja.
~Semalam rm250..lebih dr semalam trus msej atau kol saya utk hrga istimewa
~Dengan PAKEJ MANGROVE yg sngt murah.. Hanya rm180 sahaja !! :)
~ana 0134569984
~Masih ada kosong utk DIsember nie..

Mohd rizal mihat said...

Kalau kita berkemampuan patut kita memilih agar percutian kita berbaloi.

Saya ada menawarkan pakej standard dan ekonomi bagi percutian ke langkawi.

Pakej promosi 2014 sekarang ialah pakej 4 orang 3h2m. Pakej hanya RM360 nett meliputi
a) penginapan di dawn langkawi
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=14659917#post14659917

atau

www.facebook.com/langkawibarkbudget

b) kereta viva auto
http://warisanlangkapuri.blogspot.com

terima kasih
rizal-0194715390(whatsapp)