Pages

Thursday, June 6, 2013

Memang Sedap Durian Telur Buaya @Langkawi

Semasa di Langkawi, sempat rasa durian. Semasa nak ke Buffalo Park ternampak le satu gerai ni di Kampung Bukit Tangga.
Inilah rupa durian telur buaya, ianya tak le besar. Harga durian ni adalah RM10 sekilo. So mula-mula ambil dua biji, then bila makan, ianya sangat sedap.
Tengoklah isinya yang berwarna kuning keorenan (belasah ajalah). Satu paksa tu ada satu ulas dan kalau yang sederhana besar, ianya lebih kurang dua or tiga ulas.

By the way, lepas makan dua biji, rasa tak cukup pula, so ambil dua biji lagi.
Ternyata ianya sama sedap macam the first dua biji. Entah apasal le diaorang panggil durian telur buaya, maybe sebab durian tu macam telur buaya kot. Then lepas makan dua biji, ambil satu biji terakhir.

Semuanya lima biji, tiga yang kecil dan dua sederhana besar. Semua sekali 3.9 kilo or RM39. Memang inilah first time kami cuba durian telur buaya ni. Memang sedap dan maybe next time boleh cuba lagi. Mengikut penjual tu, durian ni datangnya from Thailand.

3 comments:

My Little Diary said...

sy suka durian....sgt sedap....
meleleh air liur tgk durian tu...huuuuu

HeNRieTTa JoSe said...

Doyan...yummy....doyan crepe...hehehe...

hazman fadzil said...

memang warnanya sangat memikat untuk kita makan banyak nie