Pages

Saturday, June 15, 2013

Suka Betul Anak-Anak dengan Kinder Bueno

Kalau pi Langkawi memang tak sah kalau tak beli coklat. Banyak juga kami borong, campur tolak RM400. Anyway, ni nak cerita mengenai coklat Kinder Bueno. Of course coklat ni boleh didapati kat mana-mana supermarket kat Malaysia. Cuma of course harga kat Langkawi lebih murah.

Kitaorang beli coklat Kinder Bueno ni satu kotak.
Dalam sekotak tu ada 10 pack yang mana terdiri dari 3 pack kecil pula. Harga benda alah ni satu kotak ialah RM59. Kalau biasa bila ada promosi kat kedai-kedai, harganya ialah RM7.90. So jimat le ya.

Kalau yang suka dengan nutella, mesti suka coklat Bueno ni. Anyway ianya of course manis, so tak baik selalu makan.
Ni le pack yang saya maksudkan. Actually yang putih pun sedap di samping yang coklat tapi susah nak dapat yang putih tu. By the way, kalau beli satu-satu biasanya harganya RM3.50 satu so kalau 3 dah RM10.50.
Ni le satu pack kecil. Confuse kan?
Dalam satu pack kecil pula ada 2 batang coklat.
Bila makan beginilah jadinya. So kalau pi Langkawi beli le banyak-banyak coklat ya.

2 comments:

Sukma Haron said...

sedap coklat ini...memang kalau gi Langkawi sure cari coklat....harganya berbaloi....

mama tisya said...

mmg suka gk kinder bueno..pegi langkawi sure bli