Pages

Monday, June 3, 2013

Cantik Betul tengok Sunset di Tanjung Harapan, Port Klang

Baru-baru ini masa pi makan di Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang, sempatlah lepak-lepak untuk tengok matahari terbenam.
Memang cantik betul dapat tengok sunset, especially kawasan ni adalah pelabuhan. Ianya tidak kurang hebatnya jika dibandingkan dengan Pantai Jeram, Kuala Selangor.
Masa ni matahari dah hampir tidak kelihatan. Tenang aja laut kat sini.
Sebelah kanan tu le tempat kami menikmati makan malam.
Boleh juga bergambar since kat tepi-tepi tu ada batu-batu besar.
Pemandangan ini menjadi salah satu tarikan kat sini, ramai yang ambil kesempatan untuk ambil gambar.
Entahlah Afiqah ni, apasal le ambil dahan pokok tu untuk bergambar.
Danish pula sangat suka dapat berada di sini. Jauh dari Kuala Lumpur. Actually tak ada le jauh sangat, lebih kurang 1 jam perjalanan.
Ada lagi gambar ya, banyak juga saya ambil. 
Tapi sayang tak sempat ambil gambar kapal besar yang lalu kawasan ini. My son cakap macam kapal Titanic pula.
OKlah semua, ni gambar terakhir untuk entri kali ini.

4 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

subhanaAllah, cantiknyaaa ciptaan Allah... 0.0.. ena selalu tengok sunset kat jendela bilik hostel ena je

yang baik Ishak said...

suka tengok pemandangan dan matahari terbenam...

Eliss Mie said...

padahal port klang dekat dah dengan rumah saya skang ni, tapi tak pernah jejak lagi.hehehehe

ct hafizah said...

subhanallah,cantiknya sunset at tanjung harapan ni.thanks bagi info. ^_^