Pages

Friday, June 28, 2013

Sedap Juga Nougat from Australia Ni

Hari tu member kat office pi Australia so bawa balik le kat office nougat ni. Nak tahu apa itu nougat? Tengok kat wiki ya. Ianya sejenis kuih / manisan tradisional yang diperbuat daripada gula or madu, kacang panggang (walnut, badam, pistacio, hazelnut or macadamia).
Ini le rupa benda alah nougat ni. 
Saya suka yang jenis yang soft, kalau yang keras tu sakit pula gigi.
Apa yang penting nougat Australia ni memang halal. Apa lagi makan jangan tak makan.

5 comments:

Mohd Islam said...

Assalamualaikum,

Jual beli online atau iklankan perniagaan atau bertukar laman web
di www.produkmuslim.info

Daftar segera ia percuma

Terima kasih

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...rietta pernah makan yg pakistan ke india ke arab punya....xigt dh...sebab beli kt little india penang...btul, yg soft sedap....yg keras, xsuka.....rietta syg gg rietta....ekekeke.....

Hime said...

penah jgk makan.taapi rasa mcm cloud9 skit2.liat2

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow!! sedapnyaaaaa tengok benda ni.... tak pernah rasa lagi... mesti mahal kan??

afiqazizan said...

Tak pernah try makan lagi..kalau sedap sure selalu beli nanti