Rasanya kat sini mesti ramai yang suka ketam. Memang sedap juga benda alah ketam ni, tak kira dimasak cili ke, lada hitam ke, masak telur masin or apa-apa jenis masakan. Agak-agaknya, macam mana nak tahu cara mengenali ketak, sama ada jantan or betina?
OK saya bagi clue, cuba tengok kat belakang ketam tu, nampak tak perbezaannya? Tak nampak, jom kita tengok secara dekat.
Yang ni adalah ketam betina, biasanya ada telur yang berwarna oren. Memang sedap juga telur ketam ni,
Yang ni pula ketam jantan. Tak kisah le sama ada ketam jantan or betina, janji boleh makan kan?
7 comments:
Ketam ni sedap diratah je - tambahan kalau banyak isinya. :)
kalau chilli crab mmg sodapppppp
ada orang ckp ketam betina banyak isi eh? ingat2 lupa pulak. hehehe. suka ketam msk serai ajer, terasa manisnya :)
okey la bro... lepas nie boleh mintak kedai pilih ketam betina je la kan.... heehehhe
memang ketam betina banyak isi...sedappp
penah dengo ketam pondan???.... tak penah?? ...haaaa....tungggu.... nanti awok up ceghite ni nanti....nanti2 leeeee
Suka mkn ketam..nak2 masak cili api...sodap...
Post a Comment