Pages

Thursday, October 25, 2012

Dividen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) Dah Masuk 25 Oktober 2012

Semalam, 24 Oktober 2012, dividen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) diumumkan sebanyak 3.25% bagi tempoh 6 bulan.

Hari ini bila check Maybank, dah masuk ya. Anyway actually saya prefer ianya dimasukkan dalam AHB sebagai dana tambahan. Bukannya apa kalau dah masuk dalam akaun bank tu takut-takut kita akan guna. Plan nak masukkan semula dividen ni dalam AHB tapi kenalah pi bank, leceh juga kan. Nak buat online memang tak ada facility untuk tambahan.

Tengok le nanti ya. Semoga tak guna untuk tujuan lain, i.e. untuk petrol or tol balik kampung, he he he.

So apa lagi jom buka akaun AHB.

7 comments:

Pudgy Daddy said...

salam. thanks for the info but the dividend is not competitive so I would rather save my money in ASB instead.

siti hazreen said...

asalkan patuh syariah ;)

Anonymous said...

setuju..patuh syariah tu penting..

Anonymous said...

for your information, you all should check your dividend payment whether it is correct or not. it's less than expected. the formula should be:
baki terendah yg genap sebulan x 3.25%

i complained to maybank regarding the dividend calculation and payment. luckily they said there is some error in the system calculation and they will bank in the rest of the money d latest by next morning.

cheers

Anonymous said...

baru nak telek2..masih dibuka ke lg?

Sharinginfoz said...

anon: rasanya ada lagi, boleh check kat maybank

beloGIsam said...

AHB,, macam mana dia punya perjalanan,, nak tahu