Pages

Monday, October 22, 2012

Pernah Tak Makan Aiskrim Ni?

Teringat masa dulu-dulu selalu gak makan aiskrim ni. Kalau tak silap kitaorang panggil aiskrim ni sebagai aiskrim patah. Sebabnya, kalau nak makan kena patahkan bahagian tengah tu, then ianya akan dibahagikan kepada 2 bahagian.

Kalau dulu ianya 10 sen satu tapi masa hari tu beli untuk anak pompuan, Afiqah, ianya dah 40 sen. So beli le 5 batang. Hmmmm, tak ada pula saya nak makan aiskrim tu, habiskan oleh Afiqah aja.

So mesti ramai yang pernah makan aiskrim ni dulu-dulu kan?

17 comments:

Nor Azura Mohamad said...

SY PANGGIL AISKRIM POP. SEBAB MASE PATAHKAN ADA BUNYI 'POP!'

Nur Fauzi Bassar said...

mahalnye 40 sen sebatang. dulu2 10 sen dapat dah satu

Eliss Mie said...

saya panggil aiskrim pop :p bunyi dia lepas patahkan tu kot :p 10 sen jer masa dulu :p

hazman aka species1980 said...

kalau nie aku panggil ice cream pop...suka makan time skolah agama

icee-yah said...

Mhlkn skrg.tp 40 sen tu patut jual yang puding punye icecream.bru jugk bli :-)

mak lagenda said...

Kat tmpat mak,eskrem ni dipanggil espop..

Btw,mak x bg anak2 mkn eskrem ni sbb kandungan pewarnanya dlm eskrem tu.

Cik Nurul Siezuka said...

Masa kecik2 dulu selalu makan... sedap ni kalau makan time panas2.. :)

Myvitrd said...

yeee selalu aku makan dulu masa budak2... mak ai dah 40 sen.. baik aku buat ais krim sendiri macam ni..

Adziim said...

Kecik2 gua panggil ni sebagai aiskrim batang. Tanpa rasa bersalah.

cimon said...

Slalu kongsi eskrim nie dgn adik (^_^)

Cik puan said...

Lama xjengah blog ni...kita dah buka blog baru ...follow..

eyndayusoff said...

Dulu2 panggil aiskrim ni icepop... :-)

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Memang pernah makan dulu tapi bila tau bahan2 yang digunakan untuk buat ais tu, dah tak nak bagi anak2 makan. Sekali sekala mungkin tak mengapa.

HeNRieTTa JoSe said...

eskem pop....patah dua...share....

Hazmin Hamudin said...

Legend aiskrim ni... Zaman sekolah dulu selalu beli.. Harga pun murah lagi. Tak macam sekarang dah...

vidalsisah said...

lama dah tak beli aiskrim pop ni, dulu masa beli 20 sen satu, skrang dah naik harga ek. yelah sume brg naik rege diapon tak terkecuali la kan.

Zura said...

selalu je makan senang nk patah dua...