Pages

Thursday, September 6, 2012

egtukar @Permohonan Pertukaran Guru

Bagi penjawat awam yang bergelar sebagai guru, sesetengah daripada mereka kemungkinan berkeinginan untuk bertukar bahagian / negeri for whatever reasons. Tidak kira le balik kampung ke, sebab nak ikut suami or isteri or saja-saja.

So kalau yang berminat boleh masuk website egtukar di http://apps.moe.gov.my/epgo/.

Mengikut pekeliling yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia, permohonan pertukaran guru mula dibuka 1 hingga 30 September 2012 bagi sesi Januari 2013. Macam saya cakap tadi, nak mohon pertukaran boleh masuk website egtukar ya.

All the best kepada semua yang ingin memohon pertukaran. Selamat egtukar ya.

3 comments:

NUR said...

Memang ramai juge member2 yang mohon tukar ni setiap kali dibuka permohonan ni.. Sayangnya selalu je xdapat.. Kesian kan.. Ada tips ke nak bagi?..

Eliss Mie said...

senang lah cikgu nak bertukar yer :)

HeNRieTTa JoSe said...

Xnak tukar...
Xnak tukar...
Huhuhu....
Haah....klu pkai cam gitu juga utk tolak pertukaran kan kew best...hehhee....