Pages

Sunday, September 16, 2012

Berweekend di Hospital

Pagi semalam pi Gleneagles Hospital Kuala Lumpur sebab Danish cakap sakit perut beberapa hari yang lepas. So lepas pi klinik kanak-kanak, buat le ultrasound. So pas tu kena masuk wad.
So diaorang bagi le "goodies" untuk Danish. Nak bagi ceria sikit.
Mula-mula bilik single tengah disiapkan sebab pesakit belum keluar lagi, so dok le kejap kat dalam bilik share 2 orang. Ni makanan untuk tengah hari. Sedap juga. Tak rasa macam orang sakit kan?
Diaorang bagi air panas dan mineral.
Ni makanan malam, diaorang order untuk soft diet. Hantam ajalah. Anyway lupa nak cerita doktor cakap dalam perut Danish tu ada biji sebesar 8mm kalau tak silap. Sekarang ni bagi antibiotik zinacef. So biji dalam badan tu tak akan hilang, tapi dalam masa 2 or 3 hari nak tengok perubahan sama ada ianya kecut or lagi teruk. Kalau kecut maybe sebulan lagi kena buang, kalau teruk dalam beberapa hari lagi kena buang terus le.
Ni le rupanya bilik kat Hospital Gleneagles.
OK juga ada bilik single ada privacy sikit.
Tak perlu le kogsi bilik air kan. Anyway doakan Danish cepat sembuh ya. Tadi masa nak cucuk nak masukkan air pun Danish rasa tak selesa.

6 comments:

FARAH deeb said...

Harap2nya takde pe serius dan cepat sembuh ye! My latest entry Ghaye Ghaye Ghaye!

AMIR.DIN said...

Biji? Tertelan something ke?. Anyway moga anak cepat sembuh.

Sharinginfoz said...

Farah: thanks

Amir: bukan tertelan something tetapi macam mana nak citer ya, senang citer dalam bahagian dalam perut, area pusat tu ada something yang kena buang sebesar biji, 8mm

vidalsisah said...

ala kesiannya dia, serius jugak tu kalu sampai kena operate. semoga cepat baik.

cimon said...

Moga cepat sembuh.

KiD said...

get well soon danish..!!! syafakallah..