Pages

Wednesday, January 8, 2014

Kos Bercuti di Penang Disember 2013 (4H3M)

Bulan Disember 2013 yang lepas kami sekeluarga bercuti di Pulau Pinang. Sepanjang 4 hari 3 malam berada di sana, kos keseluruhan adalah sebanyak RM1,832.10. 
  • Separuh daripada kos tersebut adalah untuk pengangkutan termasuk tiket penerbangan Firely, sewa kereta, petrol dan teksi pergi balik rumah ke airport.
  • Penginapan dan makanan lebih kurang 20% setiap satu.
  • Lain-lain perbelanjaan termasuk tempat menarik dan juga cenderahati.
Jom kita tengok pecahannya:
Jom tengok juga kos bercuti di Langkawi dan Kuantan.

Bagi yang nak bercuti, apa kata cuba-cuba le check di Agoda untuk mendapat sedikit idea mengenai tempat penginapan yang menarik dan berpatutan.  

7 comments:

Fiza Rahman said...

Wah...siap buat chart tu. Thanks for sharing.

Mak lagenda said...

Bagusnya la nik...mcm nak buat presentation bg semua pembaca faham dan lebih jelas ngan entry.

:)

ZazaMyMoon said...

Complete tips!!

Hazmin Hamudin said...

Kenapa tak naik kereta bro. Mesti lagi kurang kosnya kalau naik kereta sendiri.

CikLily Putih said...

naik flight, patutlah mahal tang situ ek

Sharinginfoz said...

fiza: sekali-sekala buat chart pula

mak lagenda: kekadang chart mudah sikit nak faham kan?

zaza: share sikit-sikit aja yang mampu

hazmin: tukar selera pula

cik lily: betul tu mahal, sekali-sekala ok le kan

Smiley said...

yer aa mahal tang flight je..
as usual kalau aik flight..flight saja secara purata dah amik 40-50% from overall holiday cost..
lain2 tu kire dah ok! hehe