Pages

Wednesday, January 1, 2014

Kalau Pi Penang Jangan Lupa Naik Feri

Kalau kita pergi Penang memang tak sah kalau tak guna feri untuk menyeberang. Bolehlah alami pengalaman tersebut. By the way, from Georgetown ke Butterworth caj tidak dikenakan manakala from Butterworth to Georgetown caj sebanyak RM7.70 satu kereta dikenakan.

Ianya mahal sedikit jika dibandingkan dengan naik jambatan Pulau Pinang sebanyak RM7.00.
Beginilah keadaan dalam feri yang mana kereta masuk tersusun. Selepas feri bergerak bolehlah keluar dari kereta untuk menikmati suasana yang menarik.
Laut yang terbentang luas, seronok juga kita lihat.
Danish dan Afiqah sempat bergambar untuk kenangan.
Banyak juga ada bot-bot sama ada yang kecil or besar. Kalau nak naik cruise pun boleh.
Kami berada di tingkat bawah so kalau nak tengok from tingkat atas bolehlah naik tangga ya.
Tak lama masa yang diambil untuk menyeberang, i.e. less than 15 minit.
Dan nak sampai. So secara mudahnya memang pengalaman yang menyeronokkan dapat naik feri menyeberang. Nanti datang Penang bolehlah naik lagi feri.

3 comments:

skulluv said...

kalau sorang2 gi penang memang akan naik ferry punya. tak pernah lagi naik pakai kereta bila dah besar. masa kecik2 dulu pernah la...

memang syok.

CikLily Putih said...

Aku pun suke naik feri bile kuar dari island

amirah said...

ooo..baru tau kalau dr tanah besar kena bayar..ada bgtau kat orang yg naik feri x bayar pape..haha