Pages

Wednesday, January 15, 2014

Dapur Kaca Meletop @Retak Seribu

Dapur kaca yang kami guna lebih kurang 7 tahun telah pecah dan retak seribu. Sorry le tak sempat nak ambil gambar dapur yang telah pecah tu so tinggallah lubang macam ni aja. Ingatkan mula-mula ada benda yang meletop tapi rupa-rupanya dapur kaca kami sudah menemui ajal.

Dapur kaca pecah / retak ni memang bukan sesuatu yang jarang kita dengar even kita beli benda alah ni hampir seribu. Bak kata sharing is caring,hok kaca tu memang lawooo tapi kalo melatop camno???

Mama Mirayaki pula kata kalau pakai dapur tempered glass tu hati2 yea...bila2 masa jer dia boleh pecah dan retak seribu.

Tengah fikir ni nak beli yang glass lagi ke or cari yang stainless steel. Apa pandangan u all semua?

6 comments:

Mak lagenda said...

Mak lbh prefer pki stove biasa or stainless steel aje.

1 sbb x suka KC ak nnt kena tebuk klu pki dapur kaca gitu

2 sbb daput apinya kurang panas berbanding stove biasa

3 sbb kurang lasak. Cth terbaik adalah pecak begini la.

Apapun, tepuk dada tanya poket nik

Eliss Mie said...

saya punya tu tak tau laa berapa lama boleh tahan tu. risau jugak ni.

Fiza Rahman said...

Cari yg stainless steel jer lah ☺☺

Farra Da Smiley said...

owh kami punya thn ni tahun ke 7..wah berdebar2 gak ni ehehhe

pengedar seamaster said...

boleh tahu yg retak tu brand apa ye?

Sharinginfoz said...

pengedar seamaster: tak ingat le tapi ianya jenama jepun