Pages

Saturday, December 28, 2013

Jom Naik Cable Car di Bukit Bendera Penang

Kalau jalan-jalan ke Penang, Bukit Bendera adalah salah satu tempat yang perlu kita singgah. By the way, ni le harag tiket yang dikenakan untuk naik train ke Bukit Bendera. Jangan risau, bagi warganegara Malaysia ada diskaun. By the way, untuk kami sekeluarga caj yang dikenakan adalah RM18. Memang berbaloi juga. 
Saya nasihatkan pergi le pagi-pagi since kul 6.30 pagi dah buka so tak serabut sikit dengan orang.Ni le waktu operasi ya.
Ni le tiketnya ya.
Dah lama tak pi Penang, keretapinya pun dah lain dan of course ianya laju. Kalau tak silap ianya ambil masa between 5 hingga 10 minit untuk sampai kat atas tu.
Bergambar kejap untuk jadikan kenangan.
Kan saya cakap cepat, dah sampai pun.
Beginilah keadaan landasan train ni.
Sampai kat atas jangan lupa tengok pemandangan Pulau Pinang melalui teropong ajaib ni.
RM1.00 dikenakan untuk tempoh kalau tak silap 3 minit.
Ramai betul orang tengah teropong ni.
Gelap juga awan ni, nak hujan ke penuh dengan asap kilang?
Hantam aja le.
Sempat bergambar dengan burung hantu.
Masa kami pergi hari tu kebetulan ada pameran dinasour so masuk le. Yang ni dikenakan bayaran. Entah berapa le.
Jom ambil gambar dalam pokok ni.
Tengok sekali Danish dan Afiqah macam kembar pula, walaupun beza umur diaorang 2 tahun. Begitulah serba-sedikit mengenai pengalaman naik train @cable car di Bukit Bendera.

3 comments:

ariesa aris said...

happy Holidays...

noramiza ahmad said...

Macam anak saya...mula2 mcm twin now si adek dah kalahkan si kakak dah.

ingat mesra said...

bukit bendera, cable car ada train pun ada ye?