Pages

Friday, December 13, 2013

Puas Hati Tengok Cerita Hobbit? The Desolation Of Smaug

Sebelum ni ada beli tiket melalui app GSC, The Hobbit: The Desolation Of Smaug. Sementara menunggu tengok citer ni, cari-cari le dalam internet mengenai review. Terjumpalah satu blog ni, hanaeulAfiqah. Blogger ni dapat tengok 2 hari sebelum ianya ditayangkan di Malaysia. Memang bertuah betul.

Masih ingat lagi dulu, saya pun join tengok citer Harry Potter, memang puas hati, especially tengok yang 3D. Anyway berbalik pada cerita The Hobbit: The Desolation Of Smaug. Memang citer ni based on hana, memang seronok tapi of course ianya trilogy, so endingnya tergantung so kena tunggu satu lagi le.

Tapi yang seronoknya, kesan 3D memang menakjubkan, bak kata hana:

"For the 3D effects pula, ika memang puas hati. Ika tengok kat hall IMAX 3D untuk premiere screening ni. So memang rasa macam best gila-gila laa. Puas dapat tengok in 3D. Ada satu scene lebah ni rasa macam betul-betul lebah tu menuju ke arah kita. Terbaik! Bak kata Asyraf pula, dia terkejut masa scene lebah-lebah tu miahahaha".

Apa-apa pun, nak tahu lebih lanjut mengenai cerita ni boleh baca di blog hanaeulAfiqah

7 comments:

Abe Mirul said...

Wah! Macam best, tak sabar nak tgk rasanya. Kena tunggu versi online punya. hehe

Affy Afiqah said...

Betul, memang ika berpuas hati :)

Overall best sangat-sangat. Hope sesiapa yang berminat nak tengok tu nanti enjoy laa semasa menonton ya macam ika enjoy watching the premiere screening :)
That was my first time tengok The Hobbit. Walaupun first time, ika tetap berpuas hati dan sangat seronok.

Lagi best kalau korang dapat tengok in 3D macam ika tengok hari tu. The effect is almost real. Superb!

TQ tuan blog untuk entri ini. Ika follow sini ya #1854~

Abe Kie said...

salam. bestnya filem ni. nampaknya sy terpaksa download dari internet aje sbb di kelate x de cineplex..huhuhuhu

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...xsabar nak tgk...dsan pilihan rietta...mestinye3D...

amirah said...

ada blogger kata cerita ni tak best pulak. tp bg saya terpulang la kut sbb ada org yg suka citer camni kan

Eliss Mie said...

xpernah lagi tengok wayang 3D :p skang ni nk tengok wayang pun x sempat dah. tggu bb besar dulu laa jawabnya!

shahrinabd said...

macam best! tapi takde chance nak gi panggung. Kena tunggu kuar kat astro. hoho..