Pages

Friday, July 26, 2013

Memang Bagus Bertakaful Malaysia

Memang tidak syak lagi, bagus beli perlindungan takaful untuk kereta dengan Takaful Malaysia since diaorang ada bagi perkongsian keuntungan jika kita tak tuntut apa-apa sepanjang tempoh perlindungan ni. Dapatlah kadar keuntungan sebanyak 15%.
Walaupun nilainya tak sampai seratus ringgit tapi at least ianya melebihi RM50. So lagi satu ianya berlandaskan Syariah. Sebelum ni pernah gak dapat cek pada tahun 2010 tapi nilainya lebih RM100. Biasalah bayaran takaful kereta semakin kurang memandangkan nilai kereta semakin turun saban hari kan?

3 comments:

Nur Fauzi Bassar said...

takaful malaysia tak silap guna mudharabah dalam takaful kereta. jadi ade perkongsian untung rugi.
rase setakat ni takaful malaysia bagi keuntungan paling tinggi untuk takaful kenderaan berbanding pengendali takaful lain.

Myvitrd said...

tq bro.. atas cadangan tu.. next time aku nak tukar jugalah kepada insuran takaful malaysia ni..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com