Pages

Sunday, July 14, 2013

Ikan Bakar Nelayan Pasar Ramadhan Taman Melawati Sudah Pindah

Semalam pi cari sedikit juadah untuk berbuka puasa. Kebetulan bila sampai sana, dah nak hujan.
Inilah tempat yang kami tujui, Ikan Bakar Nelayan. Memang tidak asing lagi ikan bakar di Taman Melawati. Anyway tempat sekarang sudah berubah berdekatan dengan Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Gombak.
Jangan lupa ya eyriqazz untuk terjah since dia tercari-cari tempat bagi bazar Ramadhan Taman Melawati since tempat asal tengah ada construction bina tempat kediaman. Tempat ni juga tak juah dari Tadika Adni.
Ada beberapa jenis ikan bakar kat sini, kembung, cencaru, pari, talapia dan siakap.
Ramai yang suka dengan tauha bakar Anora, kalau tak silap tahun lepas RM1.50 sekarang ni dah naik kepada RM2.00 sekeping. 
Roti boon, anybody?
Nampak sedap aja karamel ni.
Ayam bakar nampak mengiurkan aja.
Alamak banyak betul kepak ayam.
Mesti ada yang suka dengan donut.
Air buah-buahan sudah pasti.
Bubur lambuk pun ada.
Air kelapa memang sedap.
Kuih tiga segi, samosa.
Actually banyak lagi yang dijual kat sini tapi memandangkan keadaan masa tu hujan so tak sempat nak ambil banyak gambar. Last gambar ni adalah agar-agar pelbagai jenis.

14 comments:

INDRAS TOMO said...

Ada ayam bakar juga ya di malaysia. Salam kenal...

adda syuhada said...

sedapnya...mesti macam2 bau makanan kt bazar tu..

Cik Sara said...

wow! Dapat tauhu bakar untuk berbuka pun sodap ni...

terbelog.com said...

lapaq bro

HeNRieTTa JoSe said...

Byknye pilihan....rietta blom pergi lg bazaar....tgk lah nnti klu ada kesempatan...

Psss...kita trun cermin smbil senyum senyum manis jerr kt abg upp tu....hehhee....

hazman fadzil said...

sambal ikan bakar tu meriah....

D_08 said...

Tabahkan lah hati umat mu ini Ya Allah........

eelobor said...

semalam baru pegi ke tapak pasar ramadhan baru kat melawati nie. terperasan gak gerai ikan bakar nelayan nie.... tak beli sbb dah beli makanan lain. mcm mana rasa ikan bakar tu? mabelos dop?

Sharinginfoz said...

eelobor: ok gak ikan bakar

khairul said...

klo dri lokasi lama ke tempat bharu jauh x?

dear xila said...

amboi amboi amboi....ambo tergoda huhu

Sharinginfoz said...

Khairul: boleh tahan juga jauhnya. Cari bank rakyat pas tu ikut straight dan jumpa supermarket uda ocean then straight lagi jumpa le

Abd Razak Mohamad said...

ikan bakar nelayan ni dah lebih 2o tahun di melawati. gerai ni mesra pelanggan kalau kita beli rasa tak fresh atau tak sedap macam biasa gerai ni attend complain customer..bagusnya dia ada warrenty dan replace ikan bakar yg kita beli.....

ishy77 said...

dah duduk jauh..xdpt pergi. malawati byk jgk tmpat makan best2 :))