Pages

Tuesday, July 9, 2013

Boleh Tahan Rasa Kek Red Velvet Wondermilk

Weekend yang lepas pergi ke Wondermilk cawangan Uptown Damansara untuk pi beli kek red velvet. Actually sebelum tu pi kat Publika tapi tak ada stok. Anyway kek ni sebiji beratnya 1kg @RM70. 
Sekali-sekala beli kek sempena birthday OK juga kan, lagi satu dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut puasa kan?
Tengok kek ni memang membuatkan kita rasa nak makan aja, memang red velvet ni sedap.
Cheesenya agak lemak dan ianya mampat juga. Sekali makan nak lagi. Secara keseluruhan saya bagi rating 7.8 untuk kek ni.
Ni kek red velvet yang saya beli kat office sebelum ini, yang ni bagi saya lebih sedap jika dibandingkan dengan kat Wondermilk, lapisan kejunya lebih solid dan keknya pula lebih mampat. Yang ni saya bagi rating 8.2 out of 10.

8 comments:

Halimkk said...

Wow..nampak sedap sungguh kek ni

ZazaMyMoon said...

Saya pernah rasa RV di wondermilk.. even Choc cake dia pun sedap :
http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/04/happy-8th-birthday-danish-izdiyad-di.html

Saja nak share... nanti try lah RV di Plan B.. lapisan choclate ditengah, kelilingnya lapisan cream cheese. sedapppp jugak :)

Cik Sara said...

Gulp! Nampak sungguh sedap..

CikLily Putih said...

aku suke RV cake, sedap tak terhingga. nak buat tak reti plak kan

mama tisya said...

suka red velvet tp ada certain tmpt tk sedap

hazman fadzil said...

Kalau sekilo dalam rm70 nie kira harga standard pasaran laaa

HeNRieTTa JoSe said...

looks yummy to me....ritu try red velvet kt KL...tpi xkena ngn selera...rainbow cake pown sama...tpi yg nie nmpak tempting la plak...ekekeke...

Myvitrd said...

nampak sedap ni.. wife suka sangat dengan kek ni.. macam nak gi beli jugalah..