Pages

Wednesday, October 16, 2013

Brake Pad Apa Yang Bagus? Bendix?

Brake pad ni sangat penting untuk kereta. Kalau apabila kita brake then ada bunyi yang membuatkan telinga kita rasa sakit tu maknanya memang kena tukar le. By the way, ada orang cakap brake pad jenama Bendix ni bagus.

Tak sure le since saya tak pernah guna jenama ini, so far guna yang jenama Mintye or Bosch. Rasanya kali ni nak cuba Bendix pula, ada sesiapa yang pernah guna jenama Bendix tak or maybe boleh sarankan jenama yang kiranya OK dan jangan lupa share sekali berapa harga nak tukar brake pad ni.

Jom tengok jenis-jenis brake pad Bendix.

3 comments:

ZazaMyMoon said...

huhu tak boleh nak share idea sebab tak tahu apa2 pasal brake.. haritu pun masa pergi tukar brake tak tahu plak brand apa.. ;P

HeNRieTTa JoSe said...

ooo....rietta mmmg xpndai bab nie...harapkan my other half jerr la...

بودق بيلايمواه said...

saya penah pakai..bagus juga breakpad ni...harga pun murah. beli kat kedai sparepart rm80 untuk alza 1.5/proton waja 1.6. upah dalam rm25~30. bergantung pada kedai. kalau pandai pasang sendiri ok jgk.

Sekarang pakai brand proride made in malaysia...so far ok jgk.