Pages

Wednesday, October 16, 2013

Acer Iconia Cepat Aja Baiki

Setelah lebih kurang 6 bulan beli tablet Acer Iconia, ianya buat hal, tak boleh nak charge so tak dapat le nak guna tablet ni. So apa lagi kenalah pi repair. 
So lebih kurang 2 minggu yang lepas kitaorang pi le hantar untuk service di Plaza Low Yat. Memang senang aja kat sini, lepas ambil nombor then dapat layanan daripada service operator. Then cakap kat dia ada problem ngan tablet tu.

Then dia cakap dalam masa 7 hari akan siap le benda alah ni. Yang bagusnya, service centre ni terus update melalui sms perkembangan terkini mengenai service table ni. 

So dalam masa 4 hari hantar sms cakap dah ready untuk collection. Memang sungguh cepat. Then bagi masa 1 minggu untuk ambil Iconia ni kalau tidak ianya akan dilupuskan.
Bila ambil minggu lepas then tanya le apa masalah ngan tablet Iconia ni, dia pun cakap masalah mainboard, OK le bagus juga since under warranty. Kalau masalah lagi dengan tablet ni, nampak gaya in the future kena cari tablet Samsung le pula.

5 comments:

Hazmin Hamudin said...

Pergh. Kalau lambat ambik terus kena lupus. Ye ke lupus. Hehe

Nur Fauzi Bassar said...

kalau tak silap tablet asus dengan lenovo pun boleh tahan juge hebatnye.

hazman fadzil said...

hurmm... memang kena angkat samsung tab la next time yea

cimon said...

Perghhh...

Mak lagenda said...

sblm kita meletop2 gila ngan samsung tab, mak pernah beli 1 jenama tab ni..kat low yatt la jugak tp baru pki 2 minggu, ia jahanam..

Hntr sekali utk repair sbb masih dlm waranty but amik masa 1 bulan utk repair.

Bawak balik, pakai x smpi 2 jam, rosak again. Terus simpan dlm laci. Tak kuasa nak dtg jauh2 dr pahang ni semata2 utk gunakan waranty!

Akhirnya, mak sendiri la yg rugi!! Morak of the story yg mak blajo dr kisah ni adalah, mak x perlu la nak murah beli kat low yatt tu..beli di kedai yg terdekat adalah lbh baik utk kemudahan di masa akan dtg jika ada masalah

:)