Pages

Monday, October 7, 2013

Apa Yang Perlu dibawa Bila Melancong

Bila kita pergi melancong or mengembara ke sesuatu tempat sudah tentu ada aja benda yang perlu kita bawa.

Mengikut kajian yang dibuat oleh VISA, 89% membawa smartphone. Memang benda alah ni kiranya satu kewajipan. Macam-macam kita boleh buat, i.e. ambil gambar, access info, share photo dan etc.

Tak kurang juga dengan kamera, lebih kurang 3/4 pula bawa kamera, of course nak ambil gambar untuk kenangan.

Tak sangka laptop masih menjadi kegemaran. Tablet pula, tak ramai yang bawa.

7 comments:

Hazmin Hamudin said...

Sikit pulak ye tablet tu. Tapi memang tak puas pun nak berblog guna tablet. Better laptop lagi.

Qashmere said...

Yerla memang sikit sebab selalunya kalau dah balik bilik hotel baru boleh pakai laptop. Time jalan jalan tak sempat nak tengok tablet. LOL

hazman fadzil said...

kalau blogger confirm kena ada laptop nak berinternet dan blogging

amirah said...

tab selalunya takut tertinggal. kamera dgn hp dah memang keperluan dah masa travel

Mak lagenda said...

Hp dan camera..harus la kena bawak..dah nama pun melancong kan..

Masz Health Boutique said...

Assalamualaikum...salam kenal semua..

Laptop lebih puas jika nak buat kerja kan... :)

Tapi kalau dengan famili, better tinggalkan aje laptop..biar bercuti betul-vetul..masa berkualiti dengan famili..

:)

Bella Enveeus said...

phone n camera mmg perlu. tp saya prefer bawak tablet skali. sebab senang untuk reply emails kerja dsb on trips. tak suka pakai smartphone sangat bila buat kerja sambil travel sebab cepat habis battery. but laptop dah malas nak bawak ke hulu hilir.