Pages

Friday, May 17, 2013

Tiket Flight Mana Murah Jika Emergency

Kalau kita dalam keadaan emergency dan perlu menggunakan perkhidmatan flight, agak-agak flight mana paling murah. Jom kita tengok

Yang ni ialah Airasia yang mana harga untuk satu family yang mempunyai dua orang anak di bawah 12 tahun adalah RM1,444 bagi penerbangan pergi dan balik from Kuala Lumpur to Kelantan. Anyway harga ni tak termasuk ngan baggage dan juga pilihan seat.
Firefly pula bagi penerbangan yang sama adalah RM2,111.60.
Kalau naik Malaysia Airlines, ianya RM1,366. So boleh buat kesimpulan yang mana naik MAS adalah paling murah.

So nampak gaya MAS juga murah semasa mengundi baru-baru ini.

8 comments:

skulluv said...

lagipun mas termasuk pakej makanan kan?hehe

♥Cik Puan♥ said...

masa ngundi jer ke murah bro...salam jengah..lama tak jengah sini...

HeNRieTTa JoSe said...

AA klu booking lebih dr sebulan bru murah...klu emergency mmg mhal...MAS mmg fix....so klu emegency guna MAS jerr....errr firefly rietta xsure...sebab xpernah guna....

Hazmin said...

Pelik aku firefly ni kenapa la mahal sangat. Kalau emergency mana2 company memang mahalkan.

eelobor said...

sejak akhir2 ini saya kerap guna MAS dan ternyata flight yang kita booking terlebih awal atau semasa emergency agak murah berbanding penerbangan lain. Malah secara peribadi saya lebih selesa menggunakan MAS

D_08 said...

Air Asia ....kite kene jage2 sikit... banyak sangat hidden cost nye.... tau2 kene bayo jeeeee

Cik (Puan) Fizza Lovalova said...

saye pun lebih suka naik MAS skrg ni berbanding Airsia. klau nak dikira dr segi masa, bagggage, makan dll. Rase lebih berbaloi naik MAS.

Lagi pun MAS klau skdar nak travel lg 2bulan or last minute, memang pilih MAS je sbb lebih murah dr AA nak mnunggu boarding time pun leh lmbat2 sikit,hehe. Baggege utk economy class skrg ni pun dah naik to 30kg. best2 :)

JuadahMalaysia said...

Naik MAS memang best dan selesa. Cuma nak ke KLIA agak jauh dan harga teksi juga mahal. Kalau saya lebih kerap naik firefly lah sbb airport dah dkt dgn umah.