Pages

Monday, April 8, 2013

Komputer Riba Untuk Semua Murid Sekolah

Tadi dalam Buletin Utama TV3 ada menyatakan bahawa bermula tahun 2014, murid-murid sekolah dibekalkan sebuah komputer riba untuk setiap murid. Tak tahu le apa nak cakap sama ada ianya sesuai ke tidak.

Tak tahu macam mana kaedahnya dan apa yang akan digunakan dengan adanya laptop ni. Apa pandangan semua dengan pengumuman pemberian komputer riba kepada murid-murid sekolah?

9 comments:

.*.WiE.*. said...

pada pandangan Wie lebih banyak buruk dari baiknya dengan pemberian laptop ni, Wie berani gerenti 90% kegunaannya nanti bukan untuk tujuan pembelajaran. Ini terbukti dari pengalaman Wie melalui pemberian laptop kepada pelajar2 sekolah menengah sebelum ini dimana anak wie merupakan salah seorang penerimanya.

HeNRieTTa JoSe said...

Laptop?semua?

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Perghhhh!!! kalau camni nak masuk sekolah balik aaaa... perghhhhhhhhhhhhhhh!

Rasp said...

ada pros and cons nye tu...
tak kan yg darjah 1 pun dapat...
huurrmmmm....
kena tunggu for the 'actual day' lah nanti...

Mak Lagenda said...

hah?? ayoyo..ini bkn kija mudah utk kita as mak pak utk pantau dan pastikan anak2 kita betul2 belajar nih!

Anonymous said...

kan benda ni mmg dah lama, cuma sekarang diperluaskan kepada "semua" murid sbb dulu sek kwsan luar bndar je yg dpt...
my cousin yg jdi guru sek kampung ckp, ank2 murid dia lepas dpt je laptop tu terus jual kat jiran2 n sedara mara yg nak beli... jual murah2 je... iskhhhh

eelobor said...

tak tahu la kesudahannya macam mana nanti... yg pasti untung la mereka yang dapat projek untuk membekalkan ke setiap sekolah

KUlads said...

Dah maju sekarang dah, guna komputer riba lagi..dulu mana ada mcm ni..

achilles said...

Ada baiknya komputer ini..tapi masalahnya bukan semua boleh dapat, tak tahu prosedur tapisan untuk dapat komputer ni mcm mana...jujur ke tak...huhu..