Pages

Saturday, April 20, 2013

Jom Beli Wallet dan Purse Kat Sogo

Hari ini pi Sogo then belilah wallet dan purse. Maklumlah dah lama tak beli benda alah ni nak ianya dah tak elok sangat.

So saya rembat yang Alain Deloin dan wife yang BUM. 
Actually kat Sogo ni macam-macam jenis ada, puas pilih, last-last ambil yang kat atas tu.
Macam yang wanita pula, ianya kena pi kat kaunternya, i.e. kalau kat BUM, semua purse BUM le ada kat situ, kalau yang lelaki senang sikit ianya diletak satu tempat.
Ni yang saya punya, lepas diskaun harganya lebih kurang RM60. Saya tak tengok harga yang sebelum sebab macam tak logik aja. Anyway yang wifey pun harga lebih kurang sama. Wallet or purse ni bukannya kita selalu tukar kan, so rasanya ok le dengan harga tu.
Ni yang lama punya, entah berapa lama saya guna, jenama pun sama juga. Tak suka tukar-tukar jenama, tak  kira le wallet ke, kasut ke or pakaian.
Tengoklah keadaannya memang sudah nazak kan? Apa yang penting bagi saya, tukar benda alah ni bila perlu bukannya suka-suka tukar kan. Kalau tak percaya tanya eyriqazz yang baru tukar tayar kereta baru, sebab memang perlu.

2 comments:

Suliana said...

Dah lama xbeli wallet utk hasben :-)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Uishh rambang mata tengok dompet!! ishhhh