Pages

Wednesday, April 17, 2013

Berapa Tambang Train KLIA Transit? KL Sentral to KLIA

Ni entri yang jenis saya tanya then pas tu saya jawab ya. Anyway banyak cara untuk kita pergi ke KLIA from Kuala Lumpur. Salah satu cara ialah dengan menaiki KLIA Transit. So tahu tak berapa tambang train tersebut @KLIA Transit from KL Sentral to KLIA? Jom kita tengok.
Ini adalah kalau kita beli tiket kat KLIA Sentral dan cakap kat dia nak pi ke KLIA. So tambang tiket untuk dewasa adalah RM35
Kalau nak murah boleh juga dengan mula-mula kat KLIA Sentral ambil tiket ke Salak Tinggi then keluar pas tu kat Salak Tinggi pula ambil tiket ke KLIA. Tapi of course ianya mengambil masa yang lebih. Tambangnya pula adalah RM15.70 (RM12.50+RM3.20).
Sebagai contoh kalau ambil KLIA Transit direct ianya memakan masa selama 35 minit manakala kalau ambil cara kedua ianya memakan masa selama 65 minit or 1 jam 5 minit or lebih 30 minit. Boleh tengok kat atas mengenai jadual perjalanan.

So kalau anda banyak masa why not lebih masa 30 minit tapi boleh jimat sebanyak RM19.30, ianya cukup untuk sorang lagi. Kalau nak cepat lagi boleh naik KLIA Express yang mana ianya tidak berhenti-henti dan mengambil masa selama 28 minit.

Anyway itu apa yang saya baca dari internet. So pilihan adalah ditangan anda. 


Pernah tak kawan-kawan buat cara ni?

7 comments:

cik chinta said...

sgt mbntu. tq

afiqazizan said...

Terima kasih sharing..tak pernah lagi naik train klia transit ni :)

Izzat Eshak said...

Belum pernah lagi try naik =)

hazman fadzil said...

tu laa...macam aku tengok keadaan kalau ade event kat kl dan nak cepat memang amik ekspress je....balik baru guna transit

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

tak pernah cuba naik lagi.. tapi laju, sbb kawan ena ckp dia selalu ambil ni ke BTS...

Hazmin said...

Tak pernah terfikir pulak cara macam tu. Kalau nak buang masa boleh la cuba cara tu kan..

Eliss Mie said...

x pernah lagi naik lrt pergi KLIA. selalu driver uitm yg htrkan atas urusan kerja. belum pernah naik flight atas urusan peribadi :p