Pages

Wednesday, June 4, 2014

Antibiotik Augmentin 625mg GSK

Tadi temankan my wife pergi ke Gleneagles. Pas tu doktor bagi le antibiotik Augmentin 625mg. Actually sebelum ni dah pergi ke klinik diaorang bagi juga ubat generic yang mempunyai kandungan yang sama iaitu 500mg Amoxycillin 125mg Clavulanic.

From past experience Augmentin GSK ni lebih baik since ianya original.
Doktor bagi untuk 7 hari, so dalam sekotak tu ada 2 papan dan makan satu hari dua kali selepas makan.
Beginilah rupa ubat Augmentin. Memang besar juga ubat ni, make sure kalau nak makan telan aja, jangan kunyah-kunyah ya.
Saya pun, biasa kalau sakit dan perlu antibiotik, biasanya ambil Augmentin lebih cepat untuk recover. Bukan percaya pada ubat ya, cuma bezanya yang original dengan yang biasa. Kalau tak silap Augmentin untuk satu kotak ni lebih kurang RM85, kalau yang kat klinik tu tak sure le, maybe bawah RM15? Banyak beza tu harganya, sebab tu kat klinik biasa or GH diaorang bagi ubat yang generic aja.

1 comment:

Isni Ariyati Mohamad Borhan said...

yes augmentin ni antara antibiotik yang terbaik.