Pages

Sunday, June 8, 2014

Seronok Anak-Anak Petik Strawberi di Big Red Strawberry Farm @Cameron Highlands

Sempena cuti sekolah baru-baru ini, kami pi bercuti di Cameron Highlands dan sempatlah pi Big Red Strawberry Farm yang tak jauh dari area pasar malam, Brinchang.

Ramai yang datang ke farm ni. By the way, untuk petik strawberi lena pi ambil bakul plastik kat kaunter. Bagi sekilo ianya RM50. Kiranya penuh le untuk satu bakul. Biasanya satu bakul tu 2 orang je boleh masuk tapi kami insist masuk 4 orang.

Memang anak-anak enjoy sakan petik strawberi ni. Berebut-rebut petik.Tinggi juga kena panjat tapi memang berbaloi bila lihat kecomelan strawberi. Kami spend lebih-kurang 20 minit.

Tak penuh satu bakul since sebelum ni dah beli strawberi. So dah siap pi kaunter penimbang. Semua sekali lebih kurang RM30. Seronok dapat merasai pengalaman memetik buah strawberi. Setiap kali pi Cameron Highlands, aktiviti ni tak dilepaskan. Kat Genting Highlands pun ada petik-petik strawberi.




3 comments:

Nurizan Ahmad said...

bestnya strawberi cicah coklat..

HiDa said...

pengalaman petik sndiri tu best sgt. comel2 je tgk duk kat pokok..

Mawardi Yunus said...

wah seronok, tempat pun nampak menarik