Pages

Friday, March 28, 2014

Memang sedap nasi dagang Terengganu

Nasi dagang memang terkenal di Terengganu. Baru-baru ini masa on the way ke Pulau Redang kami sempat bersarapan di area Kuala Terengganu.

Nasi dagang kat sini memang best jika dibandingkan dengan kat KL. Ikan tongkolnya best ditambah pula dengan kuah yang pekat dan acar yang mengancam. Dimakan pula dengan telur rebus memang perfecto. Sorry tak ingat pula nama kedai tu.

4 comments:

eelobor said...

di bawah flat pkns au3 boleh tahan jugak nasi dagang terengganu....

HiDa said...

Sedappnyaa.. Lama dah tak makan nasi dagang.. Tapi sya lbh gemar makan nasi dagang kelantan dan yang mak masak.. :)

Eliss Mie said...

siap ada telur rebus. x pernah lak saya mkn mcm tu tapi hr tu balik trg ibu mertua buat utk jamu kami. mcm hari raya lak..hehehe. sbb ibu mertua just buat time raya jer biasanya.

Sharinginfoz said...

eelobor: kena cuba suatu hari nanti kat sana

hida: nasi dagang yang ganu ni memang sedap

eliss mie: nasi dagang ganu biasanya telur tak ada, saja aja kitaorang letak