Pages

Monday, August 26, 2013

Lepas Raya Baru Nak Beli Songkok di Jalan Masjid India

Weekend lepas pi kat area Masjid India, Kuala Lumpur untuk cari songkok. Then jumpalah satu kedai ni, Patimah.
Kedai ni memang terkenal dengan pembuatan songkok. Diaorang buat sendiri songkok ni bukannya beli daripada orang lain, seperti kebanyakkan kedai.

Anyway pelbagai jenis songkok dijual disini.
Harganya bermula daripada RM14.50 sehingga RM100. Perbezaan harga adalah based on saiz dan material yang digunakan.

Tak tahulah pula yang ada juga songkok yang dijual dengan harga RM100.
Anyway saya belilah satu songkok.
Beli yang biasa aja, harag sebenar adalah RM18.50. Then dia cakap boleh kurang RM18.00.
So saya tanya RM15.00 boleh tak? Tawar-menawar then dapatlah RM16.00. OKlah, memang kenalah dapat harga yang terbaik, memang jenis macam tu. Actually sebelum ni ada pi tempat lain, tapi harganya adalah RM25 dan RM22.
So dapat RM16 kiranya OK le bagi satu songkok kan. So lain kali boleh lagi pi kedai ni since banyak pilihan kan? Nak tahu lebih lanjut boleh call 2693 1404.

7 comments:

mohamad khairul nizam said...

:) :) :)
Takpa. Boleh pakai pi semejid.
Terbaeekkk!!!!

~aSHa~ said...

ni nak p program raya la kan...tu beli songkok selepas raya...ehehhee

Hazmin Hamudin said...

Saya pulak pakai songkok ni memang time raya je. Hehe. Lepas raya bungkus balik untuk pakai tahun depan pulak :)

maszmadi said...

nak beli songkok x semestinya kena tunggu raya, bila2 pon boleh beli kan..

HiDa said...

Pndai tawar menawar, ada rezeki dapat la kan.. Saya ni tak reti, org bgi harga tu, yg tu la sya bayar.. hehee..

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin.. :)

Bella Enveeus said...

Wow.. Songkok RM100 mesti material bagus tu..
Pergi masjid pun boleh guna songkok so ok je beli lepas Raya..

khairul aizad said...

Baru je beli semalam..harga dekat gambar tu dah naik sikit..sy beli baldu crown Euro rm75 dpt tawar rm70