Pages

Tuesday, August 13, 2013

Berapa Dapat Duit Raya 2013?


Macam mana raya tahun ni? Actually kanak-kanak memang happy apabila menyambut hari raya. Di samping dapat berjumpa dengan ahli keluarga, yang nyata pemberian duit raya adalah perkara yang dinanti-nanti kan? Hmmmm, banyak ke duit raya anak-anak dapat?

Bagi my children yang dua orang ni, kesemua sekali dapatlah RM707. So plan nak masukkan dalam Tabung Haji sebanyak RM300 seorang dan selebihnya diberi kepada mereka.

Bagi kawan-kawan pula macam mana? Berapa dapat dan adakah ianya disimpan semua? Kalau simpan, kat mana?

7 comments:

ZazaMyMoon said...

ermm banyak tu..
anak2 sy dpt pun lebih kurang tu jg..
nak simpan dalam Amanah Saham Didik (ASD) diorang ;)

Cik Nurul Siezuka said...

Wah banyaknyer...

Selamat Hari raya.. Maaf zahir & Batin.. :)

Eyriqazz said...

Dapat dlm Rm300 je seorang..heheh

HeNRieTTa JoSe said...

Nie yg tetiba rasa nk jd bdk bdk blik nie...duet raya ratusan ringgit...rietta dlu cecah puluhan ringgit jerr...

mama tisya said...

slalunye simpan dlm tabung haji & akaun bank rakyat...tgu abis syawal la baru p masuk bank..kt kampung dh collect so tgu collect kt kl plak..heheh

Bo the Nerd said...

Kaisan dapat lebih kurang 450. Simpan semua dalam Tabung Haji. Selamat Hari Raya!

Nur Fannun said...

dah besar pun dpt duit raya gak tak semestinya budk kecik jer..org besar dpt duit rya lg byk dr budak kecik