Pages

Monday, August 19, 2013

Baiki Power Window Switch Proton

Semalam pi ke pusat servis Proton di Jalan Segambut. Anyway gambar kereta Persona kat atas tu bukan kereta saya ya. 
By the way, kereta saya mengalami masalah power window yang mana panel tempat control tu tak berfungsi. Untuk pengetahuan, saya telah guna kereta proton sekarang ni lebih dari lima tahun. 
Bila diaorang check memang sah power window switch tu mengalami masalah. Diaorang cakap, jarang kes macam ni berlaku. Apa-apa pun memang kena ganti le switch tu.
So ni le kos keseluruhan ganti switch ni. Benda alah ni kosnya RM192 dan kos labour sebanyak RM20. Tu le sedikit sebanyak pengalaman tukar power window switch. Yang bagusnya tempat servis di Segambut ni dibuka juga hari Ahad so tak ada masalah le.

Nanti kalau nak servis bolehlah call diaorang di 62529850 or 62525139 or 62583741.

5 comments:

ZazaMyMoon said...

pernah ke service centre ni 8 tahun dulu service kereta waja saya.. tmpt ni on of the gud sevice.

Eliss Mie said...

saya punya kereta lak, tempat control belah kiri tak ok ,seb baik boleh guna control belah kanan utk turunkan window tu. tak gi check lagi apa masalahnya.hubby ckp mungkin sangkut jer kot sbb hr tu pintu tu dibuka utk baiki.

amirah said...

RM192 tu kira reasonable ke bro? kete kami takdela prob lagi power window tp lock dah rosak dah. husbd tak repair lagi

eelobor said...

maaf nak tergelak baca bila mana "Diaorang cakap, jarang kes macam ni berlaku". tahap lawak paling gaban dari Proton

Adziim said...

Member pakai saga flx tak sampai dua tahun, dah rosak power window switch. Nasib baik dalam warranty lagi. Lock kereta pun rosak jugak, pn still dlm warranty.