Pages

Tuesday, March 12, 2013

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Hutang Saya RM2,000++


Dah hantar ke e-filing untuk taksir cukai pendapatan bagi tahun 2012? saya baru sahaja hantar. Baik buat cepat-cepatkan, tak nak tunggu tarikh akhir pada 30 April 2013 nanti.

So mengikut pengiraan yang telah saya buat, LHDN nanti kena bayar pada saya sebanyak RM2,000++. By the way, jumlah sebenar maybe kurang kerana ada gaji yang tahun kebelakangan, baru diisytihar dalam Borang EA untuk tahun ni. By Bayar jangan tak bayar ya.

Kalau buat taksiran tu jangan lupa claim pelepasan yang dibenarkan seperti:
Tapi make sure claim apa yang sepatutnya ya, jangan pula claim something yang kita tak layak or belanja. Simpan resit baik-baik ya.
Anyway ni jadual cukai bagi tahun 2012 ya.

So far dalam masa kurang dari sebulan dah dapat duit, so kita tunggu ya.

8 comments:

My Little Diary said...

huhuhu...saya belum buat lagi e-filing...

amirah said...

belum buat lagi ni...ermm

Murni Alfathunnisa said...

tq info ni..saya pun tak buat lagi...first time kena buat e-filing..

Amanda Suria said...

SA pun x buat lagi,aduhai...

Myvitrd said...

ini mcm untunglah kalau LHDN yg kena bayar .. hehehe

Anyss said...

Assalamualaikum,
Blm isi lagi...bln depan last ek?

*∽ IZAN ∽* said...

Wah ibarat menabung sepanjang tahunn!
saya pun dah submit minggu lepasss hehe

JunAina said...

Akak ni EA pun tak tau dok mana lagi...