Pages

Saturday, May 30, 2015

Gorpis di Kopi XOXO Bangsar

Tadi pi lunch kat Kopi XOXO yang bertempat di Jalan Riong, Bangsar. 
Memang susah nak cari parking kat sini. Anyway kat sini parking diaorang caj RM5.
Tunjuk resit dulu le sebelum makan. Semua sekali RM104.70. By the way, yang ni tak termasuk dengan aiskrim goreng yang diorder separate.
Ni le yang dicari bubur nasi @RM14.90. Wife ngan anak cakap memang sedap.
Ni le bahan-bahan yang dicampur dalam bubur nasi tu, i.e. kangkung goreng, ikan bilis dan telur masin.
Aiskrim goreng ni pun sodap.
Blended ni memang disyorkan apabila dimakan bersama dengan pisang goreng cheese or gorpis. By the way, so selepas pi kat Kopi XOXO kiranya semua gorpis kami terjah termasuk Damansara dan Platinum Walk.
Ni pula aglio olio chicken. Memang saya suka especially ianya pedas lada kering @RM17.90.
Ni nasi ngan lemon chicken @RM13.90. Ianya sedikit manis tapi overall boleh tahan.
Ni le lemon chicken yang saya maksudkan.
Memang kalau datang kat Kopi XOXO ni tak sah kalau tak order gorpis. Yang ni strawberry @RM8 untuk lapan ketul.
Yang coklat ni pun sama harganya. Anyway Kopi XOXO ni dimiliki oleh Nora Danish ngan partnernya. Ianya diuruskan oleh kakak beliau kalau tak silap. Kekadang Nora Danish ada le kat sini.

6 comments:

mama tisya said...

kedai retis sure rmi org...tu la ada bc sini pn ada the gorpis..aiskrim goreng tu brp rege?

Sharinginfoz said...

mama tisya: RM5 kalau tak silap, ok juga nampak anak makan

Eliss Mie said...

tak pernah lagi try gorpis dengan cheese nak2 tengah diet ni..gorpis pun x makan.hahahaha.sedih

LYAfrina said...

huhu..leh tahan rege dia ye..
bubur nasi tu bubur nasi biasa ke mcmmana?

Eyriqazz GTO said...

Boleh terjah ni ...alang2 dah semakin sihat ni..hehehe

hanys soraya said...

Beratur panjang almost 1-2 hour. I think nora can start to plan for expanding the space. The food quite expensive. but since its located in bangsar (as you guys now bangsar kawasan elite), thats why harga die mahal. Gorpis mmg terbaik! i think nora think smart by put gorpis as one of their attraction menu. Most people come here mesti dan wajib akan order gorpis. The thing i dont really like is because nora's friend ramai yg datang and they will hangout kt situ lama . Tu yg menyebabkan customer kena beratur panjang. like i mention, need to do something bout it.